Rhapsody Of Fire, 11 maart 2023 (fotoreportage).

Rhapsody Of Fire, Avaland, Helikon @ Hell, Diest.

Zaterdagavond kregen liefhebbers van power metal in het algemeen een fantastische avond in Hell te Diest. Drie bands zorgden elkaar de loef af te steken wie er het sterkst voor de dag kwam. Fotograaf Peter Vangelder was er bij en zorgde voor volgende fotoreportage.

Het Italiaanse Helikon werd in 2016 opgestart, maar kent een voorgeschiedenis als Punishers die terug gaat tot 2011. De heren zorgden reeds voor een ep, ‘Challenge Of Death’ (2018), en een full-album, ‘Myth & Legends’ (2020).

*Foto’s: Helikon*

Avaland is afkomstig uit het Franse Grenoble alwaar de band in 2018 werd opgestart. Een eerste full-album was er in 2021 met ‘Theater Of Sorcery’. Het nieuwste werkstuk, ‘The Legend Of The Storyteller’, is, als je het ons vraagt, een schot in de roos en live overtuigd de band ons nog meer!

*Foto’s: Avaland*

Het Italiaanse Rhapsody Of Fire werd in 1995 opgestart en ging eerst door het leven als Rhapsody. De naam werd in 2006 gewijzigd. Enkel Alex Staropoli overleefde alle wisselingen in de line-up. – Hij was er ook al in 1993 met Thundercross, dat de voorloper was van Rhapsody. – Het gezelschap zorgde ondertussen reeds voor veertien full-albums als we het goed hebben zodat een live setlist samenstellen een moeilijke opgave is als je elke fan wil plezieren met zijn / haar favoriete track.

*Foto’s: Rhapsody Of Fire*

Met dank aan Erik Depooter.

Foto’s: Peter Vangelder.