Prestige, 4 maart 2023.

Prestige, Axident, Oxidizer @ Hell, Diest.

Zaterdag 4 maart stond rock en metal café Hell te Diest in het teken van thrash metal. Thrash fanaten konden er dus duidelijk hun hartje ophalen en fotograaf Peter Vangelder zorgde voor volgende foto-reportage.

Het Belgische Oxidizer, uit de buurt van Pelt, mag het feestje starten. Dit gezelschap mixt een vrij grote dosis punk in hun sound die ze als thrashpunk omschrijven. In ongeveer een half uur weten de heren de acht tracks uit hun debuut ep ‘Consumer Of Death’ en vijf extra nummers te persen.

Foto’s: Oxidizer*

Axident is afkomstig uit de buurt van Antwerpen. Dit nog vrij jonge gezelschap laat wat minimale accenten uit death metal en black metal toe in hun heel energiek en gedreven gebrachte old school thrash metal sound.

Foto’s: Axident*

Het Finse Prestige mag je als een cult thrash metal band beschouwen. De band werd in 1987 opgestart en zorgde voor drie full-albums vooraleer men de handdoek in de ring gooide in 1992. Sinds 2006 blijkt Prestige terug actief te zijn al zorgde de band sinds die heropstart maar voor een nieuw full-album: het in 2021 op de markt gebrachte ‘Reveal The Ravage’. De heren zorgen in ieder geval nog steeds voor pakken energie, zodat heel wat “nieuwere” bandjes het op een podium nog moeten ontgelden.

*Foto’s: Prestige*

Foto’s: Peter Vangelder.