An Evening With Knives: FNR Sessions

Het Eindhovense trio An Evening With Knives – Peter van Grunsven (bass), Ivo Jonkers (drums, samples) en Marco Gelissen (gitaar, vocals) – staat zowat sinds de release van hun eerste titelloze ep in 2015 garant voor een donkere en stevige muur van sound. Die bestaat voornamelijk uit een geslaagde, zij het heel donkere, mix van doom, stoner metal en psychedelica. De heren bouwden ondertussen niet enkel een mooie discografie op met twee ep’s en evenveel full-albums, maar zorgden ook voor een heel stevige live reputatie waar elk je concert opnieuw onder gedompeld wordt in een dreigende en donker gekleurde setting waar de heren een heel stevige en krachtige muur van geluid op werpen. Deze ‘FNR Sessions’ probeert die setting weer te geven. De zeven tracks op dit “enhanced” album – twee uit het eerste full-album ‘Serrated’ (2018), eentje uit de ep ‘Fade Out’ (2018) en vier uit het meest recente full-album ‘Sense Of Gravity’ (2020) – zetten die zware en donkere sound mooi in de verf. We noteren verder dat dit album tot stond kwam middenin een cirkel van zo’n vijftig versterkers zodat hun donkere en dreigende muur van geluid hier tot in de puntjes kan weergegeven worden. Voeg daaraan toe dat de aankoop van dit album je toegang heeft tot de video opnames van de nummers en je verkrijgt een nagenoeg perfect beeld van waar An Evening With Knives toe in staat is. Meteen een heel knap tijdsdocument dus, maar … wij verkiezen nog altijd een live concert van de heren mee te pikken.

Luc Ghyselen (80)

Argonauta Records

Tracklist: 1. Come Undone 2. Endless Night 3. On Your Own 4. Blackout 5. Levitate 6. Sacrifice 7. Drowning In Daybreak