Afscheidstournee King Hiss.

De afscheidstournee van King Hiss brengt de band naar Trix te Antwerpen, Wilde Westen (De Kreun) te Kortrijk, en N9 te Eeklo. Heel spijtig, als je het ons vraagt, dat zo’n band er moet mee stoppen. Wij, van MUSIKA, willen King Hiss toch nog aan het werk zien en horen en we stipten dan ook donderdag 23 maart (Trix) en vrijdag 24 maart (Wilde Westen) in onze agenda’s met rood aan.

In Trix (23 maart) mogen de heren van Temptations For The Weak de aftrap verzorgen. Deze band werd in 2010 opgestart en zorgt voor (melodic) metalcore. In de discografie van deze band vind je ondertussen een demo, een ep en drie full-albums. Vooral het meest recente werkstuk van Temptations For The Weak, het vorig jaar op de markt gebrachte full-album ‘Fallen From The Stars’, zorgde ervoor dat wij, van MUSIKA, bijna lyrisch worden. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Maar nog beter is het om de band te ontdekken tijdens een live concert. Grijp uw kans.

Growing Horns is er twee maal bij: op 23 maart (Trix) en op 24 maart (Wilde Westen).Deze West-Vlaamse band uit de buurt van Kortrijk werd in 2015 opgestart. Het gezelschap zorgde in 2019 voor een eerste ep met ‘The Nobility Of Pain’ waar hun mix van doom en sludge mooi tot uiting komt. Maar net als bij Temptations For the Weak zorgt Growing Horns er tijdens live concerten voor dat er extra zieltjes vallen voor hun sound.

En dan is er natuurlijk nog King Hiss. Deze band werd in 2012 opgestart en terwijl men in de beginjaren zo goed als uitsluitend koos voor een mix van stoner rock en stoner metal, liet de band andere accenten in hun sound binnen sluipen. King Hiss zorgde voor een demo, een ep en drie full-albums die stuk voor stuk gehoord mogen worden. Het meest recente werkstuk was ‘Earthquaker’ uit 2019 dat de heren niet voldoende konden ondersteunen met live concerten wegens de bekende corona-pandemie: de reden waarom de band er mee op houdt. Want, laat ons heel eerlijk zijn, hoe goed we elk album van King Hiss ook vinden, het is tijdens live concerten dat de heren ons meestal wezenloos achter lieten.

Meer info nodig? Check alvast de website van de band zelf: www.king-hiss.com