Stargazer: Life Will Never Be The Same

Dit Stargazer is een Noorse band die dankzij het album ‘The Sky is The Limit’ op radar kwam te staan van een pak liefhebbers van melodic hard rock / melodic heavy metal. Het album kreeg ook een aantal goede kritieken en men dacht dat de trein echt vertrokken was voor dit vijftal – Tore André Helgemo (vocals, gitaar), William Ernstsen (gitaar), Sondre Bjerkset (keyboards), Jomar Johansen (bass) en Svend Skogheim (drums). – Helaas strooide de pandemie roet in het eten, en net zoals zoveel andere bands kon het kwintet niet echt toeren om het album extra onder de aandacht te brengen. Toch bleef men niet bij de pakken zitten en het gezelschap besloot dan maar om werk te maken van nieuwe nummers en een gloednieuw album. Nu is dat album klaar en ‘Life Will Never Be The Same’ is natuurlijk een passend titel met die pandemie in het achterhoofd. De heren van Stargazer zorgen op dit nieuwe werkstuk voor elf tracks waar kracht en melodie samen gaan in goed opgebouwde nummers die een mooi geheel vormen indien je houdt van melodic hard rock / melodic heavy metal. De grootste troeven voor Stargazer zijn, als je het ons vraagt dan toch, de uitstekende stem van Tore Andre Helgemo en het best wel heel knappe gitaarspel van William Ernstsen die keer op keer voor uiterst verzorgde melodieuze gitaarsolo’s zorgt. Wij gaan niet beweren dat we even vlot zijn gevallen voor elke track of fragment, maar als we het eindresultaat beschouwen, moeten ook wij vast stellen dat Stargazer met deze ‘Life Will Never Be The Same’ een heel knap album, zijn het erg genre gebonden, heeft afgeleverd. Geen van de tracks valt immers uit de toon, al kunnen wij spijtig genoeg ook niet een track echt aanduiden als de meest interessante. Hopelijk kunnen de heren dit keer wel op tournee om dit werkstuk extra te promoten. En … ze mogen dan ook niet vergeten hier bij ons in de buurt eens langs te komen. Met andere woorden: ‘Life Will Never Be The Same’ bevalt ons wel.

Luc Ghyselen (85)

Mighty Music PMZ 375

Tracklist: 1. Can You Conceive It 2. Live My Dream 3. Rock The Sky 4. Live Today 5. Don’t Kill 6. Will I Come To Heaven 7. Heartbroken 8. Turn Off The Light 9. Beyond The Moon 10. Take Me Home 11. Push Me