Kamelot naar Brussel op 19 maart.

Onder de noemer “Awaken The World Tour 2023” zakt Kamelot opnieuw af naar Europa. Op zondag 19 maart is er ook een tussenstop voorzien in Brussel, meer bepaald in La Madeleine. Ook League Of Distortion, Eleine en Myrath maken deel uit van deze tournee.

League Of Distortion is een nog jonge band opgestart door vocaliste Anna Brunner (Exit Eden) en gitarist Jim Müller (Kissin’ Dynamite). De sound band wordt door het label dat het titelloze debuut van de band vorig jaar op de markt bracht, Napalm Records, gecatalogeerd als modern metal.

Eleine is dan weer een symphonic metal band uit Zweden, alwaar de band in Landskrona in 2014 werd opgestart en draait rond de stem van vocaliste Madeleine “Eleine” Liljestam en gitarist Rikard Ekberg. Eleine zorgde ondertussen voor drie full-albums, terwijl men vorig jaar voor een ep zorgde. ‘Acoustic In Hell’ was inderdaad een akoestisch werkstuk – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – die vooral bedoeld was in support van hun akoestische show als support voor Sonata Arctica.

Myrath is uit Tunesië afkomstig alwaar de band in 2006 werd opgestart. Terwijl men eerst nog vooral covers bracht van Symphony X, de band heeft immers ook een voorgeschiedenis als Xtazy die terug gaat tot 2001, lijkt men ondertussen toch een eigen koers te varen in de wereld van progressive metal. Myrath mengt immers elementen uit Midden Oosterse folk in hun sound. De band zorgde ondertussen voor vijf full-albums. En hoe knap die albums ook zijn, het is vooral tijdens live concerten dat Myrath ons het meest kan bekoren.

Het Amerikaanse Kamelot werd in Tampa, Florida in 1991 opgestart en heeft dus al wat jaartjes op de teller staan. Enkel gitarist Thomas Younblood bleef al die jaren trouw aan boord. Al die wisselingen in de line-up belette Kamelot niet om reeds twaalf knappe full-albums af te leveren waarvan ‘The Shadow Theory’ uit 2018 het meest recente is. De sound van Kamelot mag je omschrijven als een mix van progressive metal en melodic power metal. Ook Kamelot zorgt steeds voor iets extra’s tijdens live concerten zodat wij er elke keer opnieuw heel graag bij zijn.

Meer info omtrent dit concert vindt je op www.la-madeleine.be