Glory For Salvation Tour naar Hell in Diest.

Op zaterdag 11 maart maakt de “Glory For Salvation Tour 2023” een stop in rock en metal café Hell te Diest. Deze tournee komt er eindelijk na twee jaar van uitstellen wegens de gekende problemen omtrent corona.

Het Italiaanse Rhapsody Of Fire is dé publiekstrekker van deze tour. De tour werd immers genoemd naar het meest recente album, ‘Glory For Salvation’, van de band uit 2021. Dit symphonic power metal gezelschap werd in 1993 opgestart als Thundercross. Twee jaar later wijzigde men de naam tot Rhapsody. Zes full-albums zagen het levenslicht vooraleer de band de naam opnieuw moest wijzigen wegens copyright problemen. Sinds 2006 gaat de band als Rhapsody Of Fire verder. Nog eens acht full-albums volgden ondertussen. Enkel Alex Staropoli (keyboards, piano, orkestratie) is er nog bij van het prille begin. De overige bandleden maakten later hun opwachting als vervangers voor artiesten die de band hebben verlaten. Rhapsody Of Fire is zo’n band die beter tot zijn recht komt tijdens live concerten ondanks het feit dat de albums best te waarderen zijn.

Het Franse Nightmare ontstond reeds in 1979, maar deze heavy metal / power metal band hield het in 1988 na twee full-albums voor bekeken. Sinds 1999 is Nightmare terug actief en zorgde, sinds die heropstart, voor negen full-albums waarvan ‘Aeternam’ uit 2020 het meest recente is.Ook hier is er nog slechts een overlever van de originele line-up: bassist Yves Campion. Sinds 2015 staat een vrouw achter de microfoon en sinds vorig jaar is dat Barbara Mogore.

Phantom Elite is de derde band uit deze package. Deze symphonic metal band werd in 2016 opgestart en kende reeds hel wat wisselingen in de line-up. Enkel vocaliste Marina La Torraca overleefde al die wisselingen. Dat belette de band niet om toch reeds voor twee full-albums te zorgen, terwijl een derde, ‘Blue Blood’, er zou moeten zijn 17 maart van dit jaar.

Meer info omtrent dit concert, en een heel pak andere evenementen in rock en metal café Hell, vind je alvast op www.helldiest.com