Alestorm, 28 januari 2023.

Alestorm, Gloryhammer, Wind Rose, Rumahoy @ De Mast, Torhout.

Eindelijk kunnen we nog eens een concertje kunnen meepikken dicht bij huis.

We starten om 19u20 stipt met een band uit het Verenigd Koninkrijk: Rumahoy. Deze band is een beetje een spinoff van Alestorm maar bijlange na niet zo goed. Het grote nadeel aan dit concert was voor mij het teveel gebruik van backing tapes en daardoor was het onderscheid met wat ze live spelen moeilijk te horen.

*Foto’s: Rumahoy*

Daarna was het de beurt aan Wind Rose een band uit Pisa, Italië. Deze band kon me al meer bekoren. De muziek is een mengeling van power en folk metal die live heel goed tot zijn recht kwam. Meer van dit.

*Foto’s: Wind Rose*

Gloryhammer is een Britse power metal band die uit een ander universum komen, live een zeer sterke performance. Ze gaan op in hun personages, tijdens het nummer ‘Gloryhammer’ verslaat zanger Angus McFive een alien en triomfeert hij met zijn “Gloryhammer”. Dit was tot nu toe het beste van de avond maar Alestorm moet nog komen.

*Foto’s: Gloryhammer*

Om 22u20 was het de beurt aan de piraten van Alestorm, vooraleer de starten met hun eigen intro werden we nog getrakteerd op verkorte versies van ‘We Will Rock You’ en ‘We Are The Champions’ van Queen. Alestorm is en blijft Alestorm, ze wijken niet af van hun traditionele piraten metal waar ze in mijn ogen nog altijd de beste in zijn. En natuurlijk mag de badeend niet ontbreken. Voor Torhout hadden ze blijkbaar hun grootste eend meegenomen waardoor het podium al goed gevuld was. Puike show.

*Foto’s: Alestorm*

Deze avond was dan ook volledig uitverkocht wat toch straf is daar er deze zaterdag nog een paar grote kleppers op verschillend podia stonden in ons Belgenlandje.

Met dank aan Cindy Duchene.

Tekst en foto’s: Erwin Poppe.