Edenya: Another Place

We hoorden nog nooit eerder over Edenya, een Frans project opgestart in 2010 door Marco (songschrijver, gitaar, keyboards) waarbij hij invloeden uit o.a. progressive rock, folk, ambient en symphonic music probeert samen te brengen tot één geheel. Een titelloos zes tracks tellend debuut was er in 2017. Drie jaar later zorgde hij met ‘Silence’ voor een eerste full-album. Nog eens drie jaar later is het tweede full-album een feit. ‘Another Place’ is het eerste album met vocaliste Clélia Lenoble, een dame die over een prachtige stem beschikt die wonderwel aansluit bij de rustige klanken die het album bevat. Het is wel niet zo dat alles rust en kalmte uitstraalt, maar wel het grootste deel. Clélia is in ieder geval een enorme troefkaart voor Edenya als je het ons vraagt, al mag het gitaarwerk van Marco in elk geval ook gehoord worden en moeten we zelfs vertellen dat zijn solo in ‘Inside Your Walls’ indrukwekkend te noemen is. – En eigenlijk komen er nog zo’n fantastische solo’s langs. – Samen met drie gastmuzikanten – Julien Perdereau (drums, bass), Juliette Carradec (viool op vijf nummers) en Sophie Clavier (backing vocals tijdens ‘I Hope’) – zorgt het tweetal met ‘Another Place’ voor een heel onderhoudend album dat ervoor zorgt dat je tot rust komt. Zet het schijfje op na een zware en harde werkdag, geniet van een goed glas van je favoriete drank en laat je betoveren door de rustgevende, zachte en zalvende stem van Clélia. Dat je af en toe eens wordt opgeschrikt door wat gitaargeweld zorgt voor variatie en extra accenten. We hadden deze ‘Another Place’ bijna afgedaan als een zoveelste rock schijfje, maar zijn uiteindelijk enorm blij dat we het album aan een aantal luisterbeurten hebben onderworpen. Edenya zal met dit album niet tot de hoogste regionen in ons eindejaarslijstje klimmen, maar zal nog vaak door onze speakers klinken. Warm aanbevolen voor liefhebbers van rust brengende atmospheric rock.

Luc Ghyselen (88)

M&0 Music

Tracklist: 1. Impossible Meeting 2. Somewhere In My Dreams 3. The Tree 4. Inside Your Walls 5. I Hope 6. Garden 7. Another Place 8. The Shelter 9. The Other Side 10. Let Me Go