Call Of Charon: The Sound Of Sorrow (ep)

Het Duitse Call Of Charon werd in 2006 opgestart om er in 2014 mee te kappen. Slechts een jaartje duurde dat “oponthoud” want sinds 2015 is Call Of Charon terug actief. Na een ep en twee splits, was er in 2019 met ‘Plaguebearer’ ook een eerste full-album. Om de fans van deze death metal, deathcore band niet te lang te laten wachten op nieuw werk, zorgt Call Of Charon voor een nieuwe, vijf tracks tellende ep. ‘The Sound Of Sorrow’ zorgt bij ondergetekende alvast niet voor euforie, integendeel. De vijf tracks klinken niet onaardig maar doen ons weinig tot niets. Toch zorgde de band voor een paar nieuwe ideeën met deze vijf tracks. Zo werd voor het eerste een cover (‘In Dying Days’ (origineel van As Blood Runs Black)) opgenomen en brengt de band ook een nummer in de Duitse taal (‘Verblasster Glaube). Verder komen ook twee gasten het geheel van wat extra vocalen voorzien: Jamie Hanks (I Declare War) en Jenni Gornicki (ex Convictive). Het doet ons allemaal veel te weinig om hier hoog mee van toren te blazen. Vandaar dat we niet denken dat ‘The Sound Of Sorrow’ voor een massa nieuwe fans zal zorgen voor Call Of Charon.

Luc Ghyselen (55)

Massacre Records MASDP 1316

Tracklist: 1. The Cleansing 2. In Dying Days 3. Verblasster Glaube 4. No Escape (Interlude) 5. One By One