Epica en Apocalyptica in AB, Brussel.

Onder de noemer “The Epic Apocalypse Tour” trekken Epica en Apocalyptica samen de baan op. Op zondag 29 januari is er ook een tussenstop voorzien in Brussel, meer bepaald in AB. Het concert is, spijtig genoeg voor velen, reeds compleet uitverkocht. Wie er wel bij kan zijn, krijgt drie bands om van te genieten, want ook Wheel maakt deel uit van deze tour.

Het Finse Wheel werd in 2015 opgestart en zorgt voor progressive metal. Het gezelschap zorgde reeds twee full-albums waarvan ‘Resident Human’ het meest recente is.

Apocalyptica werd ook in Finland opgestart, maar dan wel in 1993. Hun mix van symphonic metal en neo classical music werd in de beginperiode compleet instrumentaal uitgevoerd op cello met enkel begeleiding van drums. Covers van Metallica vormden hun repertoire. Intussen zorgde het gezelschap al voor tal van full-albums en live is Apocalyptica een echte aanrader. Ook voor die hard metal heads!

Het Nederlandse Epica werd in 2002 opgestart en staat geboekstaafd als symphonic metal band. Hun sound is eigenlijk een mix van verschillende (sub)genres, waar symphonic metal wel de hoofdmoot van vormt. De band zorgde ondertussen voor acht full-albums waarvan ‘Omega’ uit 2021 het meest recente is. Maar hoe goed elk album ook klinkt, tijdens live concerten is Epica nog een stukje indrukwekkender.

Spijtig dus voor iedereen die er heen wilde gaan, maar er zijn nog een pak andere concerten in Ancienne Belgique. Check de website voor meer info: www.abconcerts.be