Halloween Gothic Metal Night, 31 oktober 2022.

Halloween Gothic Metal Night, Hell, Diest.

Zes bands mochten op halloween een feestje bouwen in Hell te Diest onder de noemer Halloween Gothic Metal Night. Zes bands die een gemeenschappelijke deler hadden: allen hebben een vrouw achter de microfoon staan. Fotograaf Peter Vangelder was er bij en zag volgende zes bands voor zijn lens passeren.

Epinikion mag openen. Deze symphonic metal band is een samenwerking van muzikanten uit Nederland en BelgiĆ« die pas sinds 2021 actief is. Het belet het gezelschap alvast niet om met ‘Inquisition’ eerder dit jaar een eerste full-album af te leveren.

*Foto’s: Epinikion*

Het Belgische Meridian4 werd in 2016 opgestart en drukt zich muzikaal uit aan de hand van progressive symphonic metal. Een vijf tracks tellende ep uit 2019 getiteld ‘Collateral’ is voorlopig de enig release van de band. Omdat de vocaliste van deze band, Caro Brecht, zwanger is, werd ze voor deze gelegenheid vervangen.

*Foto’s: Meridian4*

Symfata is een ons nagenoeg onbekend gezelschap uit de buurt van Oost-Vlaamse Lokeren dat hier niet met Ć©Ć©nn, maar met twee vocalistes aantreed. De sound van de band kunnen we het best omschrijven als symphonic gothic metal.

*Foto’s: Symfata*

Sinds 2011 timmert Fabulae Dramatis aan een muzikale carriĆØre die zich vooral situeert in de sectoren van progressive metal en avant garde metal. Het gezelschap, opgestart in de buurt van Antwerpen, zorgde reeds voor twee full-albums en daarvan is ‘Solar Time’s Fables’ uit 2017 het meest recente.

*Foto’s: Fabulae Dramatis*

Epische symphonic metal krijgen we te horen van Cathubodua, een band die in het Leuvense opgestart werd in 2013 en middels een ep en een full-album al hoge ogen gooide. Voeg daar een knap uitgekiende live show aan toe en je verkrijgt een mooi recept die vele muziek liefhebbers weten te waarderen.

*Foto’s: Cathubodua*

Afsluiter van deze avond is Imperia. Alhoewel, mogen we nog spreken van Imperia als frontvrouw Helena Iren Michaelsen vervangen is door Nienke Verboom? Want deze Noorse dame is toch het gezicht en de stem van de band. Ook achter de drums zien we een compleet nieuw gezicht: Kjell De Raes die ook al Epinikion uit de nood hielp. Het belette deze versie van Imperia niet om voor een mooie set te zorgen.

*Foto’s: Imperia*

Foto’s: Peter Vangelder.