De “Veleno Across Europe Tour 2022” houdt een stop in Brugge.

Onder de noemer “Veleno Across Europe Tour 2022” komt het Italiaanse Fleshgod Apocalypse zijn meest recente album voorstellen in Het Entrepot te Brugge op zondag 6 november. Ook het Finse Omnium Gatherum is mee op die tournee.

Omnium Gatherum is een melodic death metal ensemble dat in 1996 in Kotka werd opgestart. De line-up werd al verschillende keren stevig gewijzigd zodat tegenwoordig gitarist Markus Vanhalla nog de enige overlever is van de originele line-up. Dat neemt niet weg dat Omnium Gatherum reeds voor acht full-albums heeft gezorgd. Het meest recente daarvan is ‘Origin’ dat vorig jaar voor het eerste in de winkelrekken kwam te liggen. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD-review”. – De meeste van die albums zijn sterk en zodoende kan Omnium Gatherum steeds een heel knappe lijst samen stellen om voor een daverende live set te zorgen. En net dan overtuigen de heren ons nog iets meer.

Fleshgod Apocalypse is er sinds 2007 en zorgde ondertussen voor vijf full-albums en daarvan is ‘Veleno’ uit 2019 het meest recente. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Dat de band nu pas dit album komt voorstellen heeft natuurlijk te maken door de talrijke beperkingen die er waren door de corona-pandemie. Ook Fleshgod Apocalypse kende al een reeks wisselingen in de line-up. Toch blijft het gezelschap trouw aan zijn mix van symphonic en technical death metal. Ook bij dit gezelschap geldt de stelregel dat de band indrukwekkender is tijdens live concerten dan op plaat, hoe goed die allemaal ook zijn.

Dit zijn meteen twee uiterst knappe redenen om uw ticket te gaan bestellen en dan massaal af te zakken naar Het Entrepot te Brugge. Beide bands verdienen uw support heel zeker. De organistaie is in handen van Feed The Fire. Meer info vind je op de facebookpagina van het evenement: https://nl-nl.facebook.com/events/het-entrepot/fleshgod-apocalypse-omnium-gatherum-supports-at-het-entrepot-brugge/2733125550079116/