Feast Of Fools op 5 november in Asgaard.

De vierde editie van Feast Of Fools is er dit jaar op 5 november in Asgaard te Gentbrugge. Zes bands maken er hun opwachting en zullen er ongetwijfeld een speciaal feestje van maken.

Absynth, een band uit de buurt van Charleroi mag er debatten openen. Echt kennen we deze band niet, al weten we wel dat het gezelschap voor een muzikale mix van stoner, doom en sludge staat. Wij, van MUSIKA, zijn dus alvast benieuwd.

Growing Horns drukt zich muzikaal ook al uit met een mix van doom, sludge en stoner. Deze band werd in 2015 opgestart en zorgde tot nu toe voor een ep met ‘The Nobility Of Pain’ uit 2019.

Het Nederlandse Vetrar Darugurinn werd in 2014 opgestart in Den Haag. Deze band zorgde ondertussen voor een ep en twee full-albums waarvan het vorig jaar op de markt gebrachte ‘The Night Sky’ het meest recente werkstuk is. Van deze band krijg je een mix van doom en gothic metal aangeboden.

Het eveneens Nederlandse An Evening With Knifes heeft Eindhoven als uitvalsbasis. Deze band zorgt voor een mix van stoner en doom. In de discografie van dit gezelschap vind je ondertussen twee ep’s en evenveel full-albums. Het laatste werkstuk van de heren is ‘Sense Of Gravity’ en dateert van 2020.

Splendidula is een Belgische band die sinds 2008 muzikaal actief is. Hun mix van doom, stoner en sludge vind je ondertussen op drie full-albums en daarvan is het vorig jaar uitgebrachte ‘Somnus’ het meest recente. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Het origineel uit de buurt van Brussel afkomstige Wolvennest mag dit donker en duister feestje afsluiten. Wolvennest werd in 2015 opgestart en zorgt voor een mix van experimental metal, ambient, psychedelica en black metal. Het gezelschap zorgde reeds voor een knappe ep en twee even knappe full-albums waarvan ‘Temple’ uit 2020 het meest recente is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Maar het is tijdens live concerten dat Wolvennest nog net iets meer indruk op ons maakt.

Ziehier dus de zes goede redenen om massaal naar Asgaard te Gentbrugge af te zakken. Meer info vind je ongetwijfeld op de facebookpagina van het Feast Of Fools: https://m.facebook.com/events/1363582537426004/