Heavy Lake Metal Festival gaat dit jaar door in Wieze.

Het Heavy Lake Metal Festival is er dit jaar op 12 november en kiest als locatie de Oktoberhallen te Wieze. Zeven bands mogen er het beste van zichzelf gaan geven. We zetten ze even op een rijtje en geven je nog wat duiding voor wie nog wat in het duister tast omtrent een of meerdere bands.

Het Oost-Vlaamse Cuttermess mag openen en kiest voor een muzikale mix van crossover, heavy metal en thrash metal. De band werd in 2018 opgestart en zorgde in 2020 voor een eerste ep met ‘Take ‘M To The Guillotine’ dat drie tracks telt. Wij, van MUSIKA, zagen Cuttermess eerder dit jaar reeds op Frietrock en genoten toen wel van hun energieke live set.

We weten niet direct in welk muzikaal vakje we het eveneens Oost-Vlaamse Kerbeross moeten plaatsen. Het gezelschap zorgt immers voor een sound met invloeden uit symphonic death metal, djent, black metal en zelfs metalcore wordt door sommigen aangehaald als invloed. Kerbeross ontstond in 2012 en zorgde ondertussen voor een ep: ‘Servants’ (2021).

Serpents Oath drukt zich dan weer muzikaal uit aan de hand van black metal. Serpents Oath werd pas in 2020 opgestart, maar dat belet de band niet om reeds twee full-albums af te leveren. ‘Nihil’ was er in 2020 en ‘Ascension’ werd eerder dit jaar uitgebracht. Wij, van MUSIKA, zagen de band nog niet live aan het werk en dat maakt ons dan ook razend benieuwd.

Temptations For The Weak, een metalcore gezelschap uit het Antwerpse, lijkt ons aan een stevige opmars bezig. Misschien dat “nieuwe” vocalist Jadran Beauprez, erbij sinds 2020, de band een nieuw elan heeft gegeven. Temptations For The Weak werd in 2010 opgestart en zorgde reeds voor twee full-albums en een ep. De ep ‘Banished Heroes’ uit 2017 is het meest recente werkstuk.

Bütcher is ook al afkomstig uit de buurt van Antwerpen. Deze band werd in 2002 opgestart, zorgde voor twee demo’s, maar hield het in 2007 voor bekeken. Sinds 2014 werd Bütcher nieuw leven ingeblazen. Twee full-albums sieren ondertussen de discografie en daarvan is ‘666 Goats Carry My Chariot’ uit 2020 het meest recente. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

After All is een thrash metal gezelschap uit de buurt van Brugge die in 1990 werd opgestart, maar ook een voorgeschiedenis kent die teruggaat tot 1987 als Crap Society en At Last. Negen full-albums werden ondertussen op de markt gebracht en daarvan is ‘Waves Of Annihilation’ (2016) het meest recente. Mike Slembrouck is sinds 2017 de nieuwe man achter de microfoon en dat zorgt er toch voor dat After All een stuk melodieuzer klinkt en meer richting heavy metal neigt. In Oktober wordt met ‘EOS’ een nieuw album op de markt gebracht.

Evil Invaders mag de lichten doven. Evil Invaders werd in 2007 opgestart en zorgt voor een mix van speed metal en thrash metal. Enkel vocalist / gitarist Joe is er nu nog bij van de originele line-up, die tegenwoordig bestaat uit drummer Senne Jacobs, gitarist Max en bassist Joeri. Evil Invaders roeide ondertussen uit tot een act met internationale allures. Naast de drie uiterst knappe full-albums weten de heren ons telkens opnieuw te overtuigen middels hun fantastische live shows. Eerder dit jaar waar waren wij, van MUSIKA, al getuige van hun concert op het befaamde Alcatraz festival en hun geweldige show voor de release van het meeste recente album ‘Shattering Reflection’. Kortom, Evil Invaders is absolute top in zijn (sub)genre!

Als dit niet voldoende redenen zijn om uw ticket voor deze editie van Heavy Lake Metal Festival aan te kopen, dan weten we het ook niet meer. Meer info kan je vinden op https://www.heavylakemetalfestival.be/ of via de facebookpagina van het evenement https://www.facebook.com/HLMF22/