TroyFest is er opnieuw op 22 oktober 2022!

TroyFest, een festival georganiseerd door Fields Of Troy is er dit jaar op zaterdag 22 oktober 2022. Het festival staat dit jaar in het teken van het afscheid van … Fields Of Troy. Omdat dit afscheid in stijl moet worden, werden een aantal bands uitgenodigd om voor een onvergetelijke avond te zorgen. Vanaf drie uur wordt je verwacht in Club De B te Torhout.

Cops On Coke is een ons compleet onbekend gezelschap. Nieuwsgierig als we zijn bij MUSIKA willen we natuurlijk ook deze band een kans geven.

Lost Baron is een band opgestart in de buurt van Roeselare in 2012 die voor een mix van hardcore, metal en sludge zorgt. Het viertal zorgde ondertussen voor twee ep’s waarvan ‘Bastard Blood’ uit 2017 het meest recente werkstuk is.

Liefhebbers van thrash metal kennen ondertussen ongetwijfeld Lethal Injury, een band met het West-Vlaamse Oostende als uitvalsbasis. Deze heren staan steeds opnieuw garant voor een krachtige en stevige set thrash metal. Een full-album, ‘Melancholia’ uit 2018, siert ondertussen de discografie.

Een band die steevast voor een geweldige sfeer weet te zorgen is Temptations For The Weak, een metalcore gezelschap opgestart in 2010 in de buurt van Antwerpen. Dit gezelschap verbaast ons telkens opnieuw met hun energieke en gedreven concerten. Temptations For The Weak zorgde ook reeds voor twee knappe full-albums en een vier tracks tellende ep. Die ep is ook het meest recente werkstuk (uitgebracht in november 2017) van deze band.

Voor death metal fans kent Carrion zo goed als geen geheimen meer. Dit Oost-Vlaamse gezelschap werd in 2007 opgestart als Reroute To Remain, maar wijzigde al vlug de naam tot het huidige Carrion. De band zorgde reeds voor twee full-albums waarvan ‘Time To Suffer’ uit 2018 het meest recente werkstuk is.

Bear, afkomstig uit Antwerpen, kenden we niet echt tot we de band aan het werk zagen en hoorden op Alcatraz eerder dit jaar. Hun agressieve sound die een mix van o.a. progressive metal en hardcore bevat, kon ons wel overtuigen. Wij, van MUSIKA, zijn dan ook razend benieuwd of Bear die prestatie kan evenaren of verbeteren.

Voor Fields Of Troy is dit dus een afscheidsconcert. En eindelijk zijn we wel een spijtig want hun alternative rock / metal sound kon ons steeds overtuigen. Vooral tijdens live concerten gaven de heren er steevast een lap op en stegen ze boven zichzelf uit. We hopen alvast nog een laatste keer omver te worden geblazen door de energieke kracht die de heren van Fields Of Troy steeds etaleerden tijdens hun concerten.

Het West-Vlaamse Thurisaz mag de lichten uiteindelijk doven. Deze in eigen land enorm onderschatte band werd in 1997 opgestart als Modilium. In 2000 werd de naam gewijzigd tot het huidige Thurisaz. Het gezelschap staat voor een beklijvende en dreigende mix van atmospheric death metal en black metal. Je vindt ondertussen vijf full-albums van dit gezelschap op de markt en daarvan is ‘Re-Incentive’ uit 2020 het meest recente. Maar hoe knap elk van die albums ook zijn, het is telkens tijdens live concerten dat de heren van Thurisaz ons, van MUSIKA, weten van de sokken te blazen.

Acht bands zijn meteen acht goede redenen om 22 oktober in je agenda met rood aan te stippen. Een extra reden om je kaart(en) te gaan bestellen is het feit dat dit het allerlaatste concert van Fields Of Troy wordt. Rep je dus voor een ticket en zorg dat je massaal aanwezig bent op deze editie van TroyFest. Tickets kan je alvast bestellen op fieldsoftroy.avayo.nl