RoadRock, 27 augustus 2022.

RoadRock, Vlaskouter, Kuurne.

Terwijl MUSIKA eerder focust op hard rock, heavy metal en dergelijke, kunnen we ook andere muziekgenres best waarderen. Zo zorgde fotografe Bianca Lootens voor volgende fotoverslag van RoadRock. Zo is er Rhea, een rock band uit het Gentse waar ook twee West-Vlaamse broers van deel uit maken. De roots van Oproer liggen ook al in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in Gent en Aalst. Dit gezelschap staat voor een mix van indie rock en alternative rock. West Coast Caravan is een samenwerking tussen Oost-Vlaamse en West-Vlaamse muzikanten die Sint-Niklaas als uitvalsbasis hebben. Met alternative rock proberen ze hun stempel op de muzikale te drukken. Ook singer / songwriter Jaspers Erkens passeerde voor de lens.

*Foto’s: Rhea / Oproer / West Coast Caravan / Jasper Erkens*

Dirk. doet misschien belletjes rinkelen bij de volgers van Humo’s Rock Rally, want deze indie rock band kaapte er in 2016 het bronzen plak weg. The Sore Losers, uit de buurt van Hasselt, zorgt voor ene mix van alternative rock en blues rock. Therapy?, uit Noord Ierland, is de enige niet Belgische band op de affiche. Deze band werd reeds in 1989 opgestart en zorgde ondertussen voor een stevige discografie met maar liefst vijftien studio-albums. Maar tijdens live concerten steken de heren van Therapy? Nog een beetje extra pit in hun sound die vooral opgebouwd wordt uit alternative rock songs. Hooverphonic mag afsluiten en doet dit met een orkest achter zich. De band zal bij het grote publiek vooral bekend zijn omwille van hun deelname aan Eurosong 2021, maar bij liefhebbers van alternative rock, indie pop en dergelijke heeft de band al een stevige aanhang opgebouwd. Hooverphonic blijkt een zeer waardige afsluiter voor deze editie van RoadRock.

*Foto’s: Dirk. / The Sore Losers / Therapy? / Hooverphonic*

Met speciale dank aan Bart Denauw.

Foto’s: Bianca Lootens.