Amaranthe / Beyond The Black: op 9 oktober te Antwerpen.

Een co-headline tour brengt Amaranthe en Beyond The Black op zondag 9 oktober naar Trix te Antwerpen. Wie dus fan is van, laat het ons onder de noemer “female fronted metal” brengen, mag die avond zeker en vast niet missen.

Ad Infinitum was oorspronkelijk het solo project van de Zwitserse vocaliste Melissa Bonny dat dankzij de toevoeging van Adrian Theßenvitz (gitaar), Niklas Müller (drums) en oorspronkelijk nog Jonas Asplind (bass) – intussen is die laatste vervangen door Korbinian Benedict – een full-band werd die je in het vakje symphonic metal mag onderbrengen. Twee full-albums, als we het akoestische ‘Chapter I Revisited’ buiten beschouwing laten, sieren ondertussen de discografie van Ad Infinitum waarvan ‘Chapter II: Legacy’ uit 2021 het meest recente is.

Het Amerikaanse Butcher Babies werd in 2009 opgestart en draait vooral rond de twee dames, vocalistes, van de band: Heidi Shepherd en Carla Harvey. Dit gezelschap zorgt voor een heel energieke podiumact waar hun mix van groove metal, nu metal, alternative metal, thrash metal en metalcore duidelijk beter tot zijn recht komt dan op een album. Drie studio albums en twee ep’s vind je ondertussen in de discografie van Butcher Babies terug.

Het Duitse Beyond The Black werd in 2014 opgestart door frontvrouw Jennifer Haben die over een schitterende stem beschikt. Zij is de enige constante factor bij dit gezelschap, want na twee full-albums werd de line-up compleet gewijzigd. Toch gaat het hard voor Beyond The Black want elk van de vier full-albums, waarvan ‘Hørizøns’ (2020) het meest recente is, die de band op de markt bracht, haalt hoge noteringen in de hitlijsten. Ook de live concerten van Beyond The Black zijn steeds opnieuw een streling voor het oor en het oog indien je houdt van symphonic metal.

Amaranthe is moeilijker in een bepaald muzikaal vakje onder te brengen. Sinds het debuutalbum op de markt kwam in 2011 krijgt de band tal van etiketten opgekleefd als het om hun muzikale koers gaat. Feit is dat Amaranthe invloeden verwerkt uit o.a. melodic death metal, metalcore, power metal, symphonic metal en zelfs pop en elektronica om tot hun zelf uitgeroepen (sub)genre dance metal te komen. Amaranthe is er sinds 2008 is ondertussen een enorm goed geoliede machine geworden die keer op keer voor heel sterke full-albums zorgt – je vindt er ondertussen zes in de discografie en daarvan is ‘Manifest’ uit 2020 het meest recente werkstuk – en die tijdens live concerten garant staat voor een schitterende muzikale belevenis.

Dit lijken ons vier schitterende redenen te zijn om alvast je ticket te bestellen. Meer info vind je alvast op www.trixonline.be of op www.biebob.be