Heathen Hearts: Heathen Hearts (ep)

Heathen Hearts is een Finse hardcore band die recent werd opgericht in de herfst van 2021. Met ‘Heathen Hearts’ is er een eerste – digitaal beschikbare – ep die drie nummers telt. De band telt vijf leden die allemaal een totaal verschillende achtergrond hebben op muzikaal vlak gaande van hip hop over pop tot black metal. Finland doet ons doorgaans denken aan eerdere donkere subgenres in metal maar ook de hardcore-scene leeft er volop. Heathen Hearts heeft naar ons aanvoelen niet de ambitie om compleet vernieuwend voor de dag te komen maar doet wel waar hardcore per definitie voor staat: een energieke bom agressieve muziek op je afvuren. Het moet gezegd dat het vijftal niet klinkt als een stel onervaren jonkies maar als muzikanten die goed op elkaar ingespeeld zijn. De twee gitaristen vuren de ene catchy riff na de andere op je af. De zeer energieke zang van Antti zweept alles nog meer op zodat je enkel zin hebt om deze band live aan het werk te zien want nóg meer dan bij andere genres draait het bij hardcore om de beleving en die komt live nog steeds het best tot zijn recht. Elk van de drie nummers bulkt van de energie zonder dat we nu echt compleet vernieuwende elementen ontwaren. Op zich allerminst een vereiste om goede muziek te maken uiteraard. Wie fan is van hardcore, metalcore of open staat voor eender wat aan harde, meeslepende riffs, zou wel eens getriggerd kunnen worden door deze eerste worp van Heathen Hearts.

K.H. (80)

Independent Release

Tracklist: 1. Ichor 2. Loyal To Sacrifice 3. World Of Ash