Pestilent Hex: The Ashen Abhorrence

‘The Ashen Abhorrence’ is het debuut van een Fins duo – L.L. (alle instrumenten) en M.M. (vocals, teksten) – dat onder de naam Pestilent Hex op zoek is naar muzikale naamsbekendheid. De band, of misschien eerder het project, werd reeds in 2017 opgestart maar komt dus nu pas met een eerste werkstuk op de proppen. ‘The Ashen Abhorrence’ is een stevig luisterwerk geworden met zes tracks die samen net iets meer dan veertig minuten weg happen. Het tweetal is dus niet over een nacht ijs gegaan. En dat is hier duidelijk te horen, want vanaf de eerste tonen van opener ‘Chapter I: The Ashen Abhorrence’ zit het goed. Tenminste als je houdt van melodic black metal doorspekt met symfonische accenten en ornamenten. Voed daar krachtige vocalen aan toe die soms een wat mysterieuze bijklank krijgen en je zit gebeiteld voor een intense en beklijvende muzikale trip die geen milliseconde verveelt. Track na track weet het duo ons te overtuigen en te begeesteren middels hun mooie wisselingen in brute furieuze kracht, melodieuze stukken en symfonische accenten. Dreigende en kille duisternis zijn alom tegenwoordig, terwijl, vooral tijdens de symfonische stukjes, het geheel een mysterieus randje krijgt aangemeten. Kortom, dit is genieten geblazen indien je iet of wat valt voor het (sub)genre. Uitschieters kunnen we u niet meegeven, daar elke track opnieuw een heel hoog niveau haalt. Miskleunen zijn er zo allerminst te bespeuren. Liefhebbers van het (sub)genre hebben er zo met Pestilent Hex een naam bij om in de gaten te houden. Hopelijk hebben de heren van Pestilent Hex nu de smaak te pakken en moeten we niet té lang wachten op een opvolger.

Luc Ghyselen (94)

Debemur Morti Productions DMP 0221

Tracklist: 1. Chapter I: The Ashen Abhorrence 2. Chapter II: Nature Of The Spirit 3. Chapter III: Mephistophelean Liaison 4. Chapter IV: Interlude – Mists Of Oneiros 5. Chapter V: Old Hag 6. Chapter VI: Banishment