Dreamtide: Drama Dust Dream

Dreamtide werd in 2000 opgestart door ex Fair Warning gitarist Helge Engelke. Al vlug vergaarde hij een knappe line-up rondom zich om zijn visie op classic rock gestalte te geven. Drie albums – ‘Here Comes The Flood’ (2001), ‘Dreams For The Daring’ (2005) en ‘Dream And Deliver’ (2008) – werden op de markt gebracht vooraleer er een een lang periode van stilte langskwam. Die periode duurde tot nu. Nog steeds vind je bij Dreamtide gitarist Helge Engelke. Achter de microfoon staat ook nog steeds Olaf Senkbeil, terwijl ook nog Torsten Luederwaldt (keyboards) er nog steeds bij is. Nieuw is de complete ritmesectie die hier bestaat uit Lars Lehmann (bass) en Horst Guntram Schlag (drums). Op ‘Drama Dust Dream’ zorgt het kwintet voor twaalf mooi opgebouwde en knap gearrangeerde nummers die liefhebbers van classic rock / melodic rock ten stelligste zullen weten te appreciëren. Vooral de sterke melodieuze vocalen en de uitmuntende gitaarsolo’s in elk nummer vallen in positieve zin op en zorgen er telkens opnieuw voor dat we over de streep worden getrokken. Bass en drums beperken zich voornamelijk tot het leggen van een knap en stevig fundament. De keyboards vullen de eventuele leegtes perfect aan. Slechts het instrumentale ‘Ni Dos Ni Agua’, dat enkel uit gitaarwerk bestaat, valt ons danig tegen. Voor de rest hebben we eigenlijk geen aan / opmerkingen te maken zodat liefhebbers van zowel melodic rock als van classic rock hier van zullen genieten. Enige bedenking misschien is het feit dat er geen van de tracks echt bovenuit steekt om als “eye catcher” te fungeren of het zou, naar onze smaak dan toch, ‘Merciless Sun’ moeten zijn waar we net twee vocalisten horen en dat een paar knappe wisselingen in tempo en ritme laat horen, al doen we dan andere nummers wat oneer aan. Het zou dan ook heel spijtig zijn, moest dit vierde full-album van Dreamtide zomaar rimpelloos verdwijnen in de overvolle muzikale rock vijver.

Luc Ghyselen (80)

Pride & Joy Music PJM 13125

Tracklist: 1. Stop Being Deep 2. Spin 3. Around 4. Ni Dos Ni Agua 5. All Of Us 6. Merciless Sun 7. Dawn 8. One Rule 9. Drop The Curtain 10. A Fairy Prank 11. For The Fairies 12. Leisure Saints