Devil’s Rock For An Angel is er dit jaar op 24 september.

Devil’s Rock For An Angel, een uiterst sympathiek festival die dan nog eens een aantal goede doelen steunt, is er dit jaar op zaterdag 24 september. Dat alleen al zorgt er voor dat u eigenlijk in grote getale van de partij MOET zijn. Maar er is meer, want tien bands zetten er hun beste beentje voor en zorgen zodoende voor een schitterende muzikale dag. Zoals elk jaar gaat het festival ook nu weer door in OC In ‘t Riet te Zillebeke. De deuren gaan er open omstreeks 12u30 en de eerste band mag het festival op gang trekken rond de klok van 13u30.

Devil’s Bargain zorgt voor een stevige mix van hard rock en heavy metal. De band werd in 2013 opgestart in de buurt van Oost-Vlaamse Hamme en zorgde reeds voor een ep en een full-album dat de heren ‘Visions’ doopten in 2020. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD Review”. –

Catalyst zorgt voor een mix van progressive metal en melodic death metal, terwijl ze op tekstueel vlak de vinger aan de pols houden als het aankomt op economische, politieke en ecologische problemen in de hedendaagse maatschappij.

Ramses werd in 1990 opgestart in de buurt van Aalst. De band drukt zich muzikaal uit aan de hand van melodic hard rock, terwijl men op tekstueel vlak – kan het anders met zo’n naam? – kiest voor het oude Egypte en de mythologie aldaar.

Het Oost-Vlaamse Wound Collector werd in 2016 opgestart in Melsele. Deze band drukt zich uit aan de hand van progressive death metal en zorgde ondertussen reeds voor twee full-albums waarvan ‘Depravity’ uit 2020 het meest recente werkstuk is.

Ook Cult Of Scarecrow is afkomstig uit Oost-Vlaanderen en dan meer bepaald uit de buurt van Zele. Deze doom metal band werd in 2017 opgestart en zorgde ondertussen voor een titelloze ep (2018) en een full-album. ‘Tales Of the Sancrosanct Man’ werd in 2021 op de markt gebracht. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD Review”. –

Uit de buurt van Andenne, Namen komt dan Bleedskin, een female fronted death metal band die in 2016 werd opgestart. Naast een dame als brulboei beschikt de band ook over een heel sterke gitariste. De band zorgde reeds voor twee ep’s en een full-album. ‘Blood Reign’ werd in 2020 op de markt gebracht.

Uit de buurt van Antwerpen is Fabulae Dramatis afkomstig. Dit gezelschap is niet enkel een streling voor het oor, maar ook voor het oog, want de live concerten van deze band zijn steeds visueel heel mooi opgebouwd. Fabulae Dramatis werd in 2011 opgestart en zorgde reeds voor twee full-albums om hun mix van progressive metal en avant garde metal aan de man / vrouw te brengen.

De thuisbasis van Downright Malice vinden we in het Franse Saint-Louis, alwaar de band in 1987 werd opgestart. De heren zorgden ondertussen voor een ep, een split en vijf full-albums waarvan ‘Mechanica Temporis’ uit 2021 het meest recente werkstuk is geworden. Deze band zorgt voor een mix van heavy metal en thrash metal.

Het Brusselse Lions Pride stond mee aan de wieg van de heavy metal scene in België. De band werd immers in 1983 opgestart en zorgde voor een full-album vooraleer er de brui aan te geven in 1987. In 2012 was er een korte heropflakkering van de band maar het is pas sinds 2018 dat Lion’s Pride terug actief is.

Onze excuses aan Meatallica wegens het feit dat we de band absoluut niet kennen, maar als we mogen afgaan op de naam, wat we hier dan ook doen, dan zal dit gezelschap een tribute band zijn voor Metallica zodat we ons kunnen verwachten aan een mix van heavy metal en thrash metal. Wij, van MUSIKA, zijn alvast benieuwd.

We hopen dat we u wat duiding hebben gegeven en dat we u warm hebben gemaakt voor Devil’s Rock For An Angel, editie 2022. Vergeet immers ook niet dat alle opbrengsten naar een goed doel gaan. Indien u nog op zoek bent naar meer info, check dan alvast www.devilsrockforanangel.be of de facebookpagina (https://www.facebook.com/DevilsrockforanAngel/).