Torn Between Two Worlds: As If We Never Existed (ep)

Wij waren vorig jaar nogal onder de indruk van de twee tracks tellende single ‘The Beauty Of Deception / All Eyes On Me’ van Torn Between Two Worlds, een nieuw samenwerkingsverband tussen Sarah Jezebel Deva en Chris Rehn die elkaar eerder reeds vonden in het symphonic / gothic metal gezelschap Angtoria. Nu zorgt dit tweetal onder de naam Torn Between Two Worlds voor een vijf tracks tellende ep waar je ook de twee nummers van de single kan op terug vinden. Muzikaal kan je Torn Between Two Worlds in het vakje dark symphonic metal onderbrengen. Chris schreef alle muziek en bespeelde alle instrumenten en Sarah zorgde voor de teksten en de vocalen. Deze hernieuwde samenwerking zorgt voor vijf nummers die stuk voor stuk een aanbeveling vormen voor zowel liefhebbers van symphonic metal als voor liefhebbers van dark metal. Dat de nummers ook een gothic randje vertonen, is te verwachten gezien het verleden van de artiesten. Wij hebben in ieder geval genoten van de mooi opgebouwde en knap gearrangeerde nummers waar piano / keyboards, gitaar en drums voor de mooie omlijsting zorgen, want, we geven het grif toe, het is de stem van Sarah die ons keer op keer overtuigd en ervoor zorgt dat we deze ‘As If We Never Existed’ keer op keer opnieuw afspelen, alsof we er geen genoeg van krijgen. Hopelijk blijft de samenwerking onder de naam Torn Between Two Worlds nog een tijdlang stand houden.

Luc Ghyselen (90)

Independent Release

Tracklist: 1. The Beauty Of Deception 2. Transparent 3. The Woman That Never Was 4. All Eyes On Me 5. Hello