Synteleia: The Secret Last Syllable

Vanuit de Griekse hoofdstad Athene komt het tweede album van Synteleia aanwaaien. Opgericht in 2015 brengt dit vijftal black metal geschoeid op die typische Griekse leest volledig in de traditie van de peetvaders zoals Rotting Christ en Varathron. U mag zich bijgevolg verwachten aan die typische snijdende, melodieuze gitaarriffs doorspekt met het betere beukende drumwerk en rauwe stem die qua timbre echt wel bijzonder dicht aanleunt bij die van Sakis van Rotting Christ. Er valt ook al eens een sopraan te ontwaren en de keyboards eisen ook hun deel op zonder overheersend te zijn. Kortom dit is echt vintage Griekse black metal zoals wij er al heel lang fan van zijn. Verwacht geen spectaculaire nieuwigheden maar gewoon ronduit steengoed opgebouwde nummers vol melodie en tempowisselingen. Tekstueel moet u het vooral gaan zoeken in de Griekse mythologie. Wie fan is van de Griekse school en dus van hoger vernoemde bands, moet deze Synteleia absoluut horen. Wij worden bij het beluisteren van ‘The Secret Last Syllable’ alvast compleet mee teruggevoerd naar de tijden van pakweg ‘Non Serviam’ van Rotting Christ. Kortom we krijgen spontaan zin om het eerste het beste vliegtuig te pakken naar Griekenland om de heren in hun heimat aan het werk te zien. Héél fijn plaatje waarbij we er niet in slagen om een absolute favoriet naar voor te schuiven.

K.H. (90)

Floga Records

Tracklist: 1. Tower Of Koth 2. Emblem Of Yith 3. Nymph Of The Pyramids Pt. 1 – The Reign 4. Nymph Of The Pyramids Pt. 2 – The Curse 5. Escaping Atheron 6. Harvest The Forest 7. Into The Abyss – A Passage To Insanity 8. The Secret Last Syllable 9. Omega-Alpha