Divergency: Aurora (ep)

Na het full-album, ‘Cassandre’ (2019), zorgt het Zwitserse metalcore collectief Divergency voor een nieuw werkstuk met ‘Aurora’. Het nieuwste werkstukje telt vijf nummers die liefhebbers van het (sub)genre wel zullen bekoren. Opener ‘Burn Like Hell’ heeft er meteen een enorme lap op. Krachtige metalriffs, stevige vocalen en de nodige breakdowns zorgen voor de juiste setting. Nog iets krachtiger en energieker klinkt ‘The Journey’. Het titelnummer is een stuk langzamer als het op tempo aan komt. Het nummer bevat ook meer melodieuze stukken en is ook een heel stuk kalmer, al kent het ook zijn krachtiger momenten. Het tempo gaat weer met een stevige ruk de hoogte in voor het in de taal van Molière gebrachte ‘Le Ciel Tremble’, een mooi opgebouwd nummer waar krachtiger stukken worden afgewisseld met iets rustiger momenten en dat een heel aanstekelijk refrein bevat dat uitnodigt om te worden mee gebruld. ‘Blackslap’ is dan weer een enorme krachtige song die aansluit op de eerste twee tracks op dit schijfje. Alhoewel metalcore niet echt ons favoriet subgenre is, hebben we uiteindelijk wel genoten van deze ep van Divergency, dat zeker en vast mag / moet gecheckt worden door de fans het genre.

Luc Ghyselen (76)

M & O Music

Tracklist: 1. Burn Like Hell 2. The Journey 3. Aurora 4. Le Ciel Tremble 5. Backslap