Eternal Breath: “25th Anniversary Show” op 11 juni 2022.

Op zaterdag 11 juni viert het West-Vlaamse Eternal Breath zijn vijfentwintigste verjaardag in TSAS te Harelbeke. Een feestje dat extra luister meekrijgt dankzij de bijdrages van Thorium, WildHeart, Scavenger, WUK?! (When Union Kills). De deuren gaan er open omstreeks 17u00.

Eternal Breath staat voor een mix van traditional heavy metal en power metal en dat sinds de opstart in 1996. Het duurde vrij lang vooraleer de band een eerste full-album op d e wereld losliet, maar in 2016 was het dan eigenlijk zover. ‘The Joker’ werd goed ontvangen en in 2019 volgde ook nog ‘World Of Chaos’, wat uiteindelijk een best wel toepasselijke titel bleek want daarna nam een virus het dagelijkse leven compleet over: van een wereldwijde chaos gesproken!

Maar om een verjaardagsfeestje compleet te maken vraag je steeds een pak vrienden. Dat deden ook de heren van Eternal Breath en zo mogen ook vier andere bands delen in de feestvreugde.

WUK?! of When Union Kills bijvoorbeeld. Dit eveneens West-Vlaamse gezelschap kiest voor een mix van thrash metal en melodic death metal en timmert reeds een paar jaartjes aan een muzikale carrière en lijkt nu pas echt onder stoom te komen.

Scavenger is een Belgische heavy metal / speed metal band die in 1984 ontstond nadat de band ook al een voorgeschiedenis had als Deep Throat die terug gaat tot 1980. In 1985 zorgde de band voor een eerste album met ‘Battlefields’. Een jaartje later viel het doek over de band. Sinds 2018 is de band terug actief en heden ten dage gaat de band nog steeds verder, maar dan zonder ook maar een origineel bandlid. De sound is nog steeds niet gewijzigd.

WildHeart staat dan weer voor een mix van hard rock, heavy metal, glam metal en sleaze. Dit gezelschap ging in 2014 van start en bouwt heel gestaag aan een mooie muzikale loopbaan. Getuige daarvan zijn alvast de twee knappe full-albums – ‘WildHeart’ (2016) en ‘No Love’ (2019) – en de talrijke uitstekende live concerten.

Ook het Belgische Thorium is die avond van de partij. Deze heavy metal / power metal band werd in 2016 opgestart toen een aantal leden van Ostrogoth die band verlieten. Al vlug zorgden de heren voor een heel knap debuutalbum (2018) en een al even sterk vervolg met ‘Empires In The Sun’ (2021). Tijdens live concerten zorgt dit gezelschap steevast voor de nodige energie en adrenaline.

Eternal Breath nodigde dus vier sterke bands (Thorium, WildHeart, Scavenger en WUK?!) uit om hun eigen feestje de nodige luister te geevn. Het spreekt vanzelf dat die vier bands het beste van zichzelf zullen geven, zodat ook de “feestvarkens van dienst”, Eternal Breath hun beste beentje zullen moeten voor zetten. Noteer dus zaterdag 11 juni in je agenda en zak massaal af naar TSAS te Harelbeke voor een denderend verjaardagsfeestje. Meer info vind je op https://www.eternalbreath.be/ of op de facebookpagina van de band: https://www.facebook.com/eternalbreathofficial