Son Of Seth: De Dor A Odio

We worden niet bijster snel meer verrast als het gaat om bijzonder duister onheilspellende muziek maar we moeten toegeven dat deze Son Of Seth ons toch in meerdere opzichten heeft verrast. Allereerst weten we eigenlijk niks af van deze band / dit project. Er valt zo goed als geen informatie over te vinden dus veel meer dan dat dit uit het Deense Kopenhagen komt weten we u niet te vertellen. Over naar ‘De Dor A Odio’ dan maar. U mag zich simpelweg verwachten aan vijf nummers die samen goed zijn voor bijna een half uur aan een slepend traag ronduit hels geluid. Son Of Seth offreert u “blackened industrial doom metal”. Dat klopt volgens ons niet helemaal want vooral de metal is voor ons ver te zoeken. De muziek is geenszins een muur van gitaargeweld of van beukende drums maar bestaat uit een soort van dreigende soundscape die een rauwe stem die enkel geproduceerd kan worden door de Lord van de Onderwereld himself. Vrij vertaald, Son Of Seth is volgens ons het best mogelijke geluid voor een spookhuis-atractie. Maar wat ons betreft ook niet meer dan dat. Wie zijn buren eens de stuipen op t lijf wil jagen – liefst in het midden van de nacht nadat ze goed gezopen hebben of aan enige geestesverruimende middelen hebben gezeten – die moet dit eens loeihard door de speakers blazen. Wie ook maar gehoopt had op een zweem van melodie of iets van songstructuur, die is eraan voor de moeite. We dachten eenvoudigweg na een minuut van opener ‘Tortured Sight’ dat de intro nu wel lang genoeg had geduurd maar die bleek gewoon nog vijfentwintig minuten aan te houden. Er zullen vast mensen zijn die dit geniaal vinden maar wij hebben het na enkele luisterbeurten definitief opgegeven. Niks voor ons dit. Laat het ons houden op bijzonder onheilspellend lugubere noise maar met metal noch met doom, zelfs niet met industrial heeft dit volgens ons ook maar iets te maken.

K.H. (40)

Trepanation Recordings

Tracklist: 1. Tortured Sight 2. Festering Chains 3. De Dor a Odio 4. Tombs Of Reckoning 5. Epitome Of Silence