Enemy Of The Enemy: The Last Dance

Enemy Of The Enemy is een Frans viertal dat in de buurt van Parijs in 2008 werd opgestart. Met ‘The Last Dance’ zijn de heren aan een tweede full-album toegekomen na ‘Hellequin’ uit 2013. Daarnaast kan je ook drie ep’s in de discografie van deze band terug vinden. Gemakshalve zullen we Enemy Of The Enemy maar in het heel ruime vakje heavy metal onderbrengen, want de band zoekt inspiratie in tal van subgenres die gaan van classic hard rock tot metalcore-achtige accentjes en alles wat zich daar ook maar tussenin bevind. Maar vooraleer je wild enthousiast op de banken springt bij zo’n verscheidenheid aan invloeden, moeten we u wel melden dat het geheel ons maar heel matig kan boeien, laat staan dat het geheel ons ook bekoort. ‘The Last Dance’ telt twaalf tracks, die, naar onze smaak, heel zwakjes worden opgebouwd en uitgewerkt. Nergens, mar dan ook helemaal nergens, krijgen wij een goed gevoel bij deze nummers die, opnieuw naar ons gevoel, kracht, energie en gedrevenheid missen. Kortom wij vinden er geen “ziel” in terug. We zouden zelfs verder durven gaan en stellen dat het viertal – Adrian “Kal” Cavalier (vocals), Nicolas “BnV” Benedetti (gitaar), Fabien “Baf” Grunzweig (bass) en César “Zarc” Boishus (drums) – is blijven steken in vele goede bedoelingen, maar dat die nergens tot hun recht zijn gekomen. Wij zullen niet beweren dat ‘The Last Dance’ effectief de laatste dans van Enemy Of The Enemy hoeft te zijn, maar in onze cd-speler zal het album alvast zijn opwachting niet meer maken.

Luc Ghyselen (40)

Wormholedeath records

Tracklist: 1. A Bright Warning 2. The Last Dance 3. Alien 4. BlackStars 5. Outta Here 6. Redemption 7. The Devil In Me 8. The Choice 9. SuperGreen 10. Believe 11. Born Unchained 12. When The Sun Goes Down