Headbanger’s Balls Fest is er ook in 2022.

Op zaterdag 7 mei staat er reeds een nieuwe editie van Headbanger’s Balls Fest op de kalender ingeschreven en dat slechts een half jaar na de nog vers in het geheugen liggende editie van 2021. – Voor bespreking, zie onze rubriek “Concert Review”. – Opnieuw is Cultuurhuis De Leest te Izegem “the place to be” voor dit knap georganiseerde festival. Zeven bands maken er hun opwachting. In alfabetische volgorde krijg je bij MUSIKA wat duiding.

An Evening With Knives is een band uit de buurt van het Nederlandse Eindhoven dat een eerste teken van leven, als we afgaan op de discografie, gaf in 2015 middels een titelloze ep. Ondertussen volgde nog een ep en ook reeds twee full-albums er daarvan is ‘Sense Of Gravity’ uit 2020 het meest recente werkstuk van. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Je kan je verwachten aan een mix van doom en stoner rock.

Het Belgische Carnation werd in 2013 opgestart en zorgde al vlug, zeker in België zelf, voor een pak stevige aardschokken in het death metal landschap. In de discografie van dit gezelschap vind je ondertussen een ep’s, twee live albums en evenveel full-albums waarvan ‘Where Death Lies’ uit 2020 het meest recente van is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Voor deze band geldt alvast het gezegde dat de band tijdens live concerten nog net iets beter uit de hoek komt.

Het Poolse Decapitated werd in 1996 opgestart door een aantal tieners die hun visie op technical death metal wilden verkondigen. Het ging verbazend goed vooruit voor de band tot in 2007 een auto accident bijna het einde betekende van de band. Enkel gitarist Vogg vond daarna nog de kracht om verder te gaan met de band. De muzikale koers wijzigde daarna ook nog wat naar een mix van groove metal en death metal. In de discografie van de band vind je ondertussen zeven full-albums en daarvan is ‘Anticult’ uit 2017 het meest recente.

Wie houdt van Nederlandstalige hardcore / rock zit goed bij het immens populaire Fleddy Melculy, een band die werd opgestart als een goed bedoelde grap. De heren zorgden ondertussen ook al voor vier full-albums en laten, tijdens live concerten, nog steeds pakken fans meebrullen met de debuut single ‘T-Shirt Van Metallica’.

Het West-Vlaamse King Hiss is aan zijn laatste jaar bezig. Spijtig, want de band zorgde met zijn mix van melodic metal en stoner metal voor uiterst knappe full-albums en voor schitterende concerten. Vooral tijdens de live concerten van de band kregen we geen genoeg van de band. We zullen de drie full-albums van de heren dan ook koesteren.

Het Belgische Sons Of A Wanted Man staat sinds hun opstart in 2014 voor een mix van post black metal, post hardcore en post rock. In de discografie van dit gezelschap vind je ondertussen twee ep’s en een full-album, ‘Kenoma’, uit 2020. – Voor bespreking, zie onze review “CD review”. –

Wiegedood is een black metal ensemble opgestart in 2014 in de buurt van Gent. Met hun trilogie “De Doden Hebben Het Goed” zorgden de heren voor drie opmerkelijke full-albums die hun naam en faam bezorgden. Begin dit jaar zorgde het gezelschap met ‘There’s Always Blood At The End Of The Road’ ook voor een nieuw full-album. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Dit lijken ons zeven goede redenen om opnieuw massaal af te zakken naar Headbanger’s Balls Fest te Izegem. En denk eraan dat je op tijd je ticket(s) haalt, want de organisatoren mogen al ettelijke keert het bordje “uitverkocht” ophangen vooraleer de dag daar eigenlijk is. Meer info vind je alvast op www.headbangersballs.be