Ross Jennings: A Shadow Of My Future Self

Ross Jennings is de vocalist van Haken, een band die door heel wat liefhebbers van progressive metal op handen wordt gedragen. Zijn eigen muzikale smaak ligt nochtans op andere vlakken. Ross houdt immers van AOR, arena rock, indie rock, pop en zelfs country. Meteen weet je zo een beetje wat je kan verwachten van de veertien tracks op dit debuutalbum onder eigen naam. Ross schreef alle nummers die op dit debuut prijken zelf met uitzondering van afsluiter ‘Be The One’ dat een coverversie is van een Dua Lipa nummer. Verder is Ross hier uiteraard de vocalist, maar ook de gitarist, terwijl hij zich laat omringen door een vaste band bestaande uit Simen Sandness (drums), Vikram Shankar (keyboards) en Nathan Navarro (bass) en een aantal extra gastmuzikanten. En kijk, hoewel zowat elk nummertje van dit schijfje grijs kan gedraaid worden op een pak radiosations, doet het geheel ons weinig tot niets. Ja, de man kan meer dan een aardig stukje zingen, muzikaal zit het allemaal snor, maar ons raakt het nergens. Och, “nergens” is een groot woord en hier daar veren we even rechtop, maar die momenten zijn duidelijk op de vingers van één hand te tellen. Veel te weinig dus om ons ook maar te overhalen of om er te voor zorgen dat wij je warm maken voor deze ‘A Shadow Of My Future Self’.

Luc Ghyselen (58)

Blacklake Records BL 411363

Tracklist: 1. Better Times 2. Words We Can’t Unsay 3. Violet 4. The Apologist 5. Rocket Science 6. Catcher In the Rye 7. Since That Day 8. Young At Heart 9. Feelings 10. Third Degree 11. Phoenix 12. Grounded 13. Year 14. Be The One