Symphony Of Heaven: Maniacal Entropik Discordium

Symphony Of heaven is een melodic death metal gezelschap, met wat black metal accenten, dat in 2017 werd opgestart door Logan Thompson die zich verschuilt achter de artiestennaam Pathos. Na een aantal releases als solo artiest, waaronder ook het eerste full-album ‘The Season Of Death’ (2017), is Symphony Of Heaven uiteindelijk toch uitgegroeid tot een full-band met, voor dit tweede full-album dan toch, naast Pathos (vocals, gitaar) ook nog Timoratus (bass), Eero Tertsunen (gitaar) en Asaph (drums). Maar het kwartet heeft duidelijk niet stil gezeten en had een pak inspiratie voor deze ‘Maniacal Entropik Discordium’. Twaalf tracks haalden het schijfje dat af klokt op zomaar liefst bijna tachtig minuten melodieus en toch heel krachtig geweld waar liefhebbers van het (sub)genre vele uurtjes zoet mee zullen zijn. Niet alleen krijg je lange tracks te horen, maar die zijn ook allemaal uitstekend opgebouwd en gearrangeerd. Naast een dynamische kracht krijg je ook heel melodieus gitaargeweld te horen die ondersteund wordt door heel krachtige drumpatronen en stuwende basslijnen. Voeg daar al even krachtige vocalen aan toe, en je hebt al voldoende ingrediĆ«nten om te blijven boeien. Dat het viertal ook voor een heel pak variatie zorgt in tempo, ritme, kracht, dreiging, brutaliteit en agressie is extra goed meegenomen. Verder noteren we tijdens onze luistersessies ook de termen energiek en gedreven, maar ook rustiger akoestisch gebrachte passages komen aan bod. ‘Maniacal Entropik Discordium’ is dan ook een heel gevarieerd, maar toch beklijvend en intens schijfje geworden at afgesloten wordt met een de cover van Death’s ‘Flesh And The Power It Holds’. Naar onze smaak de minste track van dit twaalftal want wij vinden dat je te goed hoort dat dit niet door de heren van Symphony Of Heaven is geschreven. Maar minderwaardig of slecht is deze versie allerminst. Wij hopen alvast dat je benieuwd geworden bent naar het resultaat. Fans van melodic death metal zullen dit absoluut weten te smaken.

Luc Ghyselen (85)

Rottweiler Records

Tracklist: 1. SoulRetch 2. Light Upon The Pillars 3. To Gaze Upon Destruction 4. Entropy 5. Dead Winter Fields 6. The Darkest Nights 7. The Grieving 8. The Arch Of Time 9. Verge Of Annihilation 10. Obtaining Tranquility 11. Amid The Righteous Oaks 12. Flesh And The Power It Holds