Wolftopia: Ways Of The Pack

‘Ways Of The Pack’ is het eerste full-album van het Finse melodic death metal gezelschap Wolftopia, een band die in 2017 werd opgestart. Eerder zorgden de heren ook al voor een twee tracks tellende ep. ‘I Am The Storm’ was er in 2019, maar wie deze ep om wat voor reden dan ook niet in zijn / haar platenkast heeft, moet daar niet echt dringend naar op zoek gaan, want beide nummers vind je ook terug op dit acht tracks tellend debuutalbum. De huidige line-up van Wolftopia – Tim Reus (bass), Tom Israels (drums), Aleksander Okhotnikov (vocals, gitaar) en Topi Karhunen (gitaar) – zorgt op dit album voor mooi opgebouwde nummers die vanaf opener ‘Hound Of War’, dat ook al op single voor wat deining zorgde, weten te boeien. Het is niet zo dat het kwartet het warme water opnieuw heeft uitgevonden, maar track na track weten ze melodie mooi te laten samen smelten met krachtige klanken. Voeg daar een dreigende stem aan toe, goede composities, knappe gitaarsolo’s, gedreven en energieke drumpatronen, én stuwende basslijnen en je verkrijgt een geheel dat tot de laatste tonen van afsluiter ‘I Am The Storm’ blijft boeien. Meer hebben liefhebbers van het (sub)genre alvast niet nodig om toe te slaan. Enig nadeeltje, als je dit al een nadeel kan gaan noemen, is het feit dat de heren echt, al den niet bewust, mooi binnen de afgebakende lijnen van het (sub)genre kleuren.

Luc Ghyselen (80)

Inverse Records

Tracklist: 1. Hound Of War 2. The Last Embrace Of The Mother 3. Wash The Spears 4. We Are Pack 5. Predator 6. May He Sever The Shadow 7. The Alpha 8. I Am The Storm