Update Pluto Fest!

Op zaterdag 6 november 2021 is er een nieuwe editie van Pluto Fest, een festival georganiseerd door JH Pluto van Herzele. In zaal Amb8, in de Lange Ambachtstraat te Oosterzele worden die dag de deuren om 15u00 geopend. Zes bands werden aangekondigd, te weten: Enchantress, Téras, Revealed, Tensor, Emerald en The Monolith Deathcult. Ingevolge de covid maatregelen in Zwitserland moet Emerald noodgedwongen verstek geven. En omdat de organisatie niet honderd procent zekerheid heeft over de covid maatregelen in Nederland beslisten ze zelf om ook The Monolith Deathcult niet uit te nodigen. Maar, ook dat geven de organisatoren mee, “uitstel is geen afstel”.

Het festival zelf gaat wel door en met enige trots werden reeds twee vervangers aangekondigd: Ironborn en Dyscordia. Wat betekent dat de affiche er nu als volgt uitziet:

Het Belgische Enchantress mag er de debatten openen. Dit vijftal, uit de buurt van Kortrijk, zorgt voor een mix van hard rock en heavy metal die nogal geschoeid is op de sound uit de jaren tachtig. Opvallend bij Enchantress is het feit dat een drumster de ezelsvellen teistert. Check alvast hun ep ‘Power’ uit 2019. We hoorden ergens dat dit het allereerste concert voor dit gezelschap zou zijn, meteen een extra reden om er vroeg bij te zijn.

Het eveneens Belgische Téras is afkomstig uit de buurt van Ternat en werd in 2016 opgestart. Het viertal dat de band uitmaakt zorgt voor modern thrash metal waarin je ook invloeden uit death metal en black metal in terug vindt. Téras zorgde ondertussen voor twee full-albums waarvan ‘Broken, Frayed Ends’ uit 2019 het meest recente is.

Ironborn zorgt voor een mix van traditional heavy metal en hard rock en dat reeds sinds 2014. Een titelloze eerste ep zorgde voor de nodige aandacht en ook tijdens een live concert weten de heren van Ironborn hun mannetje te staan. Echoes van Iron Maiden, Judas Priest, Iced earth en zelfs Metallica zijn te horen in hun stevige en krachtige sound.

Iets compleet anders krijgen we van Revealed, een female fronted band die een mix brengt van melodic hardcore en metalcore. Revealed ging in 2017 van start in Leffinge, West-Vlaanderen. Het gezelschap deed eerder al ervaring in andere bands en zorgt voor rauwe, brutale nummers waar screams en grunts in voorkomen.

Uit de buurt van Asse komt dan de vierde Belgische band. Tensor werd er in 2017 opgestart door gitarist Jeroen D’Hauwers en zorgt voor een mix van progressive metal, death metal en thrash metal. Er was een twee tracks tellende demo in 2018 (‘The Collector’), terwijl er nu ook met ‘The Suicide Connection’ een eerste ep op de markt is gekomen. Wij zijn alvast benieuwd hoe Tensor het er vanaf brengt tijdens live concerten.

Dyscordia zouden we hier eigenlijk niet meer moeten voor te stellen. Elke rechtgeaarde metalfan kent dit West-Vlaamse gezelschap ondertussen wel en weet wat hij / zij kan verwachten van dit zestal: een krachtige en stevige mix van melodic death metal en progressive metal overgoten met de nodige dosis melodie. Dyscordia zorgde reeds voor drie fel gesmaakte full-albums: ‘Twin Symbiosis’ (2013), ‘Words In Ruin’ (2016) en ‘Delete / Rewrite’ (2020). De heren hebben dus voldoende materiaal om voor een heel boeiende set te zorgen.

Voldoende redenen alvast om je ticket(s) te bestellen. Meer info nodig? Check alvast de website van JH Pluto (Jh Pluto VZW (jh-pluto.be) of de facebookpagina van dit evenement (https://www.facebook.com/events/514951386320072)