Olympus: Gods

Het Franse Olympus is een viertal dat vorig jaar een eerste full-album afleverde met ‘Gods’. Het album kwam pas onlangs onder onze aandacht en omdat we wel iets voelen voor blackened death metal, gaven we het schijfje toch nog onze onverdeelde aandacht. We krijgen twaalf tracks te horen die allen een naam hebben meegekregen van een of andere Griekse god. Er zijn er meer dan voldoende om uit te kiezen, maar de heren van Olympys kozen voor het volgende twaalftal: Zeus (de oppergod), Hera (zuster en vrouw van Zeus), Poseidon (broer van Zeus en Hades), Demeter (zuster van Zeus), Hephaistos (zoon van Zeus en Hera), Aphrodite (geboren uit het bloed van Uranus op de zee), Athena (ook wel Pallas Athena genoemd, dochter van Zeus), Arès (zoon van Hera en Zeus), Apollo (zoon van Zeus en Leto), Artemis (tweelingzuster van Apollo, dochter van Zeus en Leto), Hermes (zoon van Zeus en Maia) en Hades (broer van Zeus en Poseidon). Wij gaan eerlijk zijn: in de teksten hebben we ons niet verdiept (al zullen de titanen, mythologische monsters en helden, én de bloeddorstigheid van de goden wel aan bod zijn gekomen): die lieten we dus over ons heen komen. Wel stapten we volmondig mee in het muzikale verhaal waar elementen uit black metal en death metal mooi werden samen gebracht. Vernieuwend? Nee, heel zeker niet, wel gewoon heel krachtig, agressief en brutaal zoals het hoort, overgoten met de nodige duisternis en energiek, gedreven en zelfs soms heel furieus gebracht. Voeg daar heel krachtig, rauwe vocalen aan toe, de nodige tempo en ritmewisselingen, én voldoende melodie en je verkrijgt een album dat ons twaalf nummers lang, goed voor zo’n drieënvijftig minuten beukend geweld, kan overtuigen. Wij vinden de invalshoek van het viertal van Olympus alvast veel belovend en … ze hebben nog veel keuze om nog een aantal van die Griekse goden te belichten. Enkel moeten ze daar niet telkens een olympiade (een periode van vier jaar) mee wachten om met een nieuwe lading aan te komen. Of kiezen ze een volgende keer voor de Romeinse goden equivalent???

Luc Ghyselen (95)

Independent Release

Tracklist: 1. Zeus 2. Hera 3. Poseidon 4. Demeter 5. Hephaistos 6. Aphrodite 7. Athena 8. Ares 9. Apollon 10. Artemis 11. Hermes 12. Hades