Crisix: The Pizza (ep)

Het Spaanse ensemble Crisix ging tussen 2008 en 2011 door het leven als Crysys om dan pas de naam te wijzigen. Met ‘The Menace’ debuteerde dit thrash metal ensemble in 2011 meteen vrij indrukwekkend. En zonder dat Crisix echt naar de absolute top van het (sub)genre kon doorstoten, zorgen de heren steeds voor eerlijke en intens gedreven thrash metal schijfjes. Ondertussen telt de discografie van de band reeds vijf full-albums waarvan ‘Sessions #1 – American Thrash’ uit 2019 het meest recente is. Ook tijdens live concerten zet het gezelschap telkens opnieuw zijn beste beentje voor en dat zorgt meestal voor enorm intense mosh en circlepits. Dit om maar aan te geven dat Crisix ons eigenlijk nog nooit ontgoocheld heeft. Met de ep ‘The Pizza’ krijg je vier nieuwe stukjes bij. Zowel ‘No Tip For The Kid’ als ‘World Needs Mosh’ gaan er heel vlot in dankzij de bakken energie die ze uitstralen. Dit zullen twee nummers worden die perfect in hun setlist kunnen opgenomen worden. De twee overige tracks, ‘It’s Tough To Cook A Song’ en ‘Raptors In The Kitchen’, zijn naar onze smaak veel te kort om echt te overtuigen en lijken ons meer korte ideeên die nog moeten groeien tot volwaardige songs. Maar, hé, met twee splinterbommetjes zijn wij alweer voor een tijdje tevreden.

Luc Ghyselen (75)

Listenable Records

Tracklist: 1. No Tip For The Kid 2. World Needs Mosh 3. It’s Tough To Cook A Song 4. Raptors In The Kitchen