Urfeind: Wraiþaz (ep)

Urfeind is een black metal project rond Skadwaz, de man die instaat voor de vocalen en gitaarpartijen en dit eerst nog naamloos project in 2015 opstartte. – Pas in 2017 kreeg het project een naam. – Intussen zorgde hij met Urfeind reeds voor twee full-albums: ‘Swartaz Dagana’ (2018) en ‘ Þurisabloþa’ (2020). Vooral dat laatste deed wat stof opwaaien en daarom zal Skadwaz beslist hebben om het ijzer te smeden terwijl het heet is en nu al deze vier tracks tellende ep, ‘Wraiþaz’, te presenteren. Pure black metal krijg je te verwerken, en dan weet je eigenlijk reeds vooraf wat je te horen zal krijgen. En inderdaad, ook Urfeind staat voor furieuze en energieke tracks waar duisternis, kilte en dreiging in verschilleden graduaties van af druipt. Ook het spelen met tempo’s en ritmes kennen we ondertussen en ook dat aspect heeft hij goed onder de knie, zodat we eigenlijk niet echt te klagen hebben. Opener ‘Nine To Zero’ komt nog langzaam en aarzelend op gang, maar eens een snedig en gedreven tempo gevonden is, vallen de puzzelstukjes in elkaar en kan je vier tracks lang genieten van onvervalste pure black metal. Of je dit schijfje aan je collectie wil toevoegen, hangt er vooral van af hoeveel black metal je wil consumeren, maar zonder dat Urfeind ons echt omver blaast, zijn wij best voldaan na het beluisteren van ‘Wraiþaz’.

Luc Ghyselen (70)

Independent Release

Tracklist: 1. Nine to Zero 2. Void 3. Anthem Of Decay 4. Inner Rampage