John Diva & The Rockets Of Love: American Amadeus

Over het debuutalbum, ‘Mama Said Rock Is Dead’, van dit John Diva & The Rockets Of Love waren we vrij enthousiast. Nu komt het vijftal eraan met de opvolger. ‘American Amadeus’ bouwt verder op wat de heren eerder lieten horen met het debuut. Liefhebbers van hard rock, glam rock, sleaze en aanverwanten – we denken vooral aan liefhebbers van Mötley Crüe, Van Halen of Def Leppard – hebben het vijftal ondertussen al op hun radar staan en kunnen dus zo goed als blindelings toeslaan daar dit twaalf tracks tellend album even aanstekelijk en krachtig rockt als het debuut. Noch steeds zoeken de heren het op tekstueel vlak in de richting van vrouwen, drank en rock ‘n’ roll feestjes. Het doet ons vooral denken aan wat Steel Panther tegenwoordig op ons loslaat, al zagen we dit Duitse gezelschap nog niet aan het werk tijdens een live concert. We vermoeden wel dat een volle zaal, of weide, gemakkelijk in te palmen is met aanstekelijke rockende nummers als het aan Falco’s ‘Rock Me Amadeus’ schatplichtige titelnummer of het enorm aanstekelijke ‘Bling Bling Marilyn’ om het maar bij die twee te houden. Eigenlijk doen de overige tracks daar niet echt voor onder. ‘American Amadeus’ doet ons net iets minder dan het debuut, omdat we vinden dat we hier opnieuw hetzelfde te horen krijgen, en daar we toch wel wat diepgang (zeker op tekstueel vlak) kunnen appreciëren, vinden we dit tweede album van John Diva en zijn Rockets Of Love zeker niet slecht, maar alvast ook niet wereldschokkend goed. Maar als je enkel op zoek bent naar een aanstekelijk rockend album waarbij een “good time” hebben zonder er veel over na te denken, dan is deze ‘American Amadeus’ wel iets voor je.

Luc Ghyselen (76)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. Voodoo, Sex & Vampires 2. American Amadeus 3. Soldier Of Love 4. Bling Bling Marilyn 5. Champagne On Mars 6. Weekend For A Lifetime 7. Karmageddon 8. Wasted (In Babylon) 9. Movin‘ Back To Paradise 10. Drip Drip Baby 11. This Is Rock’n’Roll 12. 2 Hearts