Full House Brew Crew: Bare Knuckle

Met ‘Bare Knuckle’ is het Griekse Full House Brew Crew aan zijn derde full-album toe. Het debuut, ‘Bet It All’ uit 2010, passeerde ons geruisloos, opvolger ‘Me Against You’ (2018) kon ons best bekoren, maar voor een echte grote doorbraak zorgde het album toch niet. Toch wil het viertal – Vageliss Karzis (gitaar, vocals), Spiros Dafalias (bass), George Tzatzakis (gitaar) en Alexi Keito (drums) – van geen wijken weten. Terwijl we het vorige album nog eerder katalogeerden in het vakje thrash metal met heel veel groove metal erbij, klinkt deze ‘Bare Knuckle’ eerder als een echt groove metal album. Zo zet Full House Brew Crew ook een meer eigen identiteit neer, want naast het feit dat elk nummer een krachtige, en ja zelfs begeesterende, groove bevat, hebben de heren ook nooit de melodie niet uit het oog verloren. Voeg daaraan toe dat ze ook perfect aanvoelen wanneer het gaspedaal wat dieper mag ingedrukt worden of net wat minder en je verkrijgt een album dat eigenlijk geen seconde verveelt zonder dat Full House Brew Crew echt nieuwe paden voor het (sub)genre inslaat. De opvallendste kenmerken, naar onze smaak, zijn de krachtige en best soepele vocalen en de melodieuze gitaarsolo’s. Net als bij voorganger ‘Me Against You’ worden we niet van de sokken geblazen en horen we niet echt uitschieters langskomen (spijtig genoeg). Gelukkig telt het album absoluut geen miskleunen of mindere momenten zodat we toch denken dat Full House Brew Crew een stapje voorwaarts heeft gezet. Hopelijk, voor de band, zijn er nog een pak liefhebbers die er zo over denken. ‘Bare Knuckle’ is niet echt materiaal voor ons eindejaarslijstje, maar zal wel nog vaak onze playlist halen. Liefhebbers van groove metal mogen, nee moeten, dit derde full-album van de ban absoluut een kans geven.

Luc Ghyselen (85)

Rock Of Angels Records ROAR 2012

Tracklist: 1. Cult Of Misery 2. Unforgiving Land 3. Bare Knuckle 4. Servant Of Despair 5. Buried Hope 6. Black Flag 7. Nail In You 8. Breaking New Ground 9. Shuffled Deck 10. Draw From The Bottom