Scarlet: Obey The Queen

Scarlet is een Zweedse band opgebouwd rond de vocaliste Scarlet, een dame die haar gezicht verschuilt achter een masker. ‘Obey The Queen’ is het debuut van Scarlet, een album met tien tracks die je in het vakje nu-metal mag onderbrengen. Zoals zo vaak wordt het album aangekondigd met een heel pak overweldigende uitspraken die ervoor zorgen dat het geheel niet aan je aandacht ontsnapt. Na beluistering van de “opgewaardeerde” albums of bands, blijven we meestal heel hongerig achter. Dit is ook het geval met Scarlet. Oké, het (sub)genre is niet echt onze smaak, maar zo nu en dan vinden we nu-metal best genietbaar. Dit is ook het geval met de nummers op dit schijfje. Sommige fragmenten vinden we dik in orde, maar het meeste ervan vinden we maar zus en zo, om niet te zeggen dat we een heel pak van die fragmenten van zouden skippen. Dus overtuigen doet deze ‘Obey The Queen’ ons allerminst. Wel willen we stellen dat de dame heel wat pit uitstraalt en dat ze vocaal echt wel van vele markten thuis is. Laat ze nu nog betere songs neer pennen, en het muzikaal in een iets ander (sub)genre zoeken en we vermoeden dat we volledig verkocht zullen zijn. Nu horen we dus een knappe vocale prestatie met een omlijsting die ons niet echt weet te treffen. Tja, dat komt ervan als je je te veel laat leiden door een opgehemelde promo tekst.

Luc Ghyselen (58)

Arising Empire

Tracklist: 1. Obey The Queen 2. I Spit Fire 3. Ugly Fucker 4. #Bossbitch 5. Love Heroin 6. Zodiac 7. Krokodil 8. Beauty & Beast 9. Devil Twins 10. Final Shot