Warpath: Innocence Lost – 30 Years Of Warpath

Het Duitse thrash metal ensemble Warpath werd in 1991 opgestart en wierp na zo’n zeven jaar en vier full-albums de handdoek in de ring. Sinds 2015 is de band weer actief en dat leverde reeds twee full-albums op. Nu zorgt Warpath voor een compilatie bestaande uit elf tracks waarvan titelnummer en opener ‘Innocence Lost’ een compleet nieuw nummer is. De overige tien kon je reeds eerder vinden op een van de full-albums van het gezelschap. Naast ‘Innocence Lost’ dat met de nieuwe line-up wordt neergezet krijg je verder de band in zijn toenmalige line-up te horen. Enkel de stem van vocalist Dirk “Digger” Weiss krijg je over het hele album te horen. En dat is eigenlijk de grootste afknapper voor ons. Terwijl we ons wel kunnen vinden in het gedreven en energiek e spel van de muzikanten is het stemtimbre van Dirk niet ons ding. Ook “hulptroepen” als Cronos (Venom) en Sabina Classen (Holy Moses) die beiden te horen zijn op de coverversie van Venom’s ‘Black Metal’ kunnen de meubelen niet redden. – Wij vragen ons zelfs luidop af wie op deze versie van het nummer zit te wachten. – ‘Innocence Lost’ is leuk om eens gehoord te hebben, maar op meer draaibeurten hoeft Warpath met dit album niet te rekenen. Al zou het mogelijk zijn dat we hier en daar nog een nummer laten langskomen tijdens een heel lange playlist. Dus, nee, voor ons hoeft deze compilatie van Warpath alvast niet.

Luc Ghyselen (55)

Massacre Records

Tracklist: 1. Innocence Lost 2. Black Metal 3. Reborn 4. Against Everyone 5. Massive 6. Extend 7. That’s For Me 8. Paranoia 9. F.U. 10. Crossing 11. God Is Dead