Revenge: Attack.Blood.Revenge

‘Attack.Blood.Revenge’ is de allereerste ep die het Canadese Revenge in 2001 via Dark Horizon Records op de markt bracht. Liefhebbers van uiterst rauwe chaotisch klinkende black metal vonden het goed en de muzikale carrière voor Revenge kreeg er een boost mee. Het huidige label voor Revenge, Season Of Mist, beslist nu om, via hun sublabel Underground Activists, deze vier tracks tellende ep opnieuw aan te bieden met vier extra nummers – de twee tracks die samen de ep ‘Superion.Command.Destroy’ (2002), het nummer ‘Deathless Will’ (origineel te vinden op de split met Arkhon Infaustus uit 2003) en een cover van Von’s ‘Lamb’ dat je op de compilatie vind voor de 2009 editie van NWN – zodat de speelduur zo goed als verdubbeld is en nu iets meer dan een half uur bedraagt. Acht nummers die uiterst rauw, ruw en vooral heel chaotisch klinken. Tere zieltjes zullen hier in een heel wijde boog om heen hollen. Zelf zijn we van geen kleintje vervaard, maar bij de niets ontziende zwartgeblakerde herrie die Revenge hier neerzet moeten ook wij even slikken. Wij gaan niet beweren dat dit niet mag, zeker niet, maar krijgen toch een liefst iets minder rauw en vooral minder chaotisch klinkend geheel geserveerd. Wie zich daar allerminst aan stoort of wie fan is van de band en het debuut nog niet in de platenkast heeft, krijgt nu zijn / haar kans. Bedenk wel dat chaos vooraan staat!

Luc Ghyselen (60)

Season Of Mist / Underground Activists

Tracklist: 1. Yabssor Born / Blood Of My Blood 2. Vengeance Absolute 3. War 4. Annihilate or Serve 5. Blood Division 6. Superion Revenge 7. Deathless Will 8. Lamb