Warrior Soul: Cocaine And Other Good Stuff

Warrior Soul is een Amerikaanse band die een mix brengt van hard rock, heavy metal en alternative metal. Sinds 1987 draait de band mee in het rock circuit en dit dankt het vooral aan oprichter / bezieler / vocalist Kory Clarke, die met zijn rauwe wat raspende stem hét uithangbord is van Warrior Soul. Een tijdje terug wordt hem gevraagd of hij een Kiss-nummer wilde coveren voor als steun voor onderzoek naar kanker. Daar Ging Kory gretig op in en hij zorgde voor een versie van ‘Cold Gin’ met zijn Warrior Soul. Die ene cover smaakte naar meer en toen hij zijn huidige kompanen, maar ook “oudere” kompanen van bij Warrior Soul vertelde over het maken van een aantal cover versies, vond hij een pak muzikanten die bereid waren in dit “project” mee te stappen. En zie, nu ligt ‘Cocaine And Other Good Stuff’ in de winkelrekken. Elf rock of metal klassiekers krijgen hier een Warrior Soul jasje aangemeten en dat hoor je dan natuurlijk het eerst door de raspende rauwe stem van Kory. Wij, van MUSIKA, genoten van elke track, al vinden we eigenlijk dat de originele versies beter klinken, maar het zorgde toch voor een heel leuk en daverend feestje in onze lokalen, waar we de alle meubels aan de kant hebben geduwd en een klein corona-proof feestje hebben gebouwd. Ondertussen hielden we er ook een kleine wedstrijd op na om te raden van wie de originele versie nu wel was. Je ziet het: met deze ‘Cocaine And Other Good Stuff’ kan je verschillende kanten op. Voor originaliteit kunnen we hier natuurlijk maar weinig punten aan geven, maar voor sfeer, enthousiasme en aanstekelijkheid van de nummers scoort dit album dan weer zeer hoog. Elf covers die ons stuk voor bevallen en die uitnodigen tot een stevig feestje dat hier afgesloten wordt met Judas Priest’s ‘Living After Midnight’. Damned, we hebben al een naam verklapt van wie de originele versie heeft neer gezet.

Luc Ghyselen (75)

Livewire / Cargo Records

Tracklist: 1. Good Times Roll 2. Cocaine 3. Crosstown Traffic 4. Cold Gin 5. D.O.A. 6. Elected 7. Outlaw 8. Firehouse 9. Get Down Tonight 10. We’re An American Band 11. Living After Midnight