Dethrone: State Of Decay (ep)

Dethrone is een naam die al meer werd gebruikt bij op heavy metal geïnspireerde bands. Deze Dethrone is afkomstig uit Värnamo, Zweden en zorgt voor een mix van death metal en thrash metal. Het gezelschap is reeds actief sinds 2011 maar duikt nu pas op onze radar terwijl de band toch al twee full-albums afleverde. Deze ep telt vier tracks die samen goed zijn voor zo’n dertien minuten fel beukend geweld waar kracht en agressiviteit hand in hand gaan. Vernieuwend is dit allerminst, maar het laat je wel toe om, zij het heel even, alle dagelijkse beslommeringen opzij te zetten. Wij zullen eerlijk zijn: ‘State Of Decay’ is een leuk hebbeding voor de fans van de band – die zitten reeds sinds 2016 te wachten op nieuw werk –, maar ons echt overtuigen doen de vier tracks niet. Leuk om eens gehoord te hebben is dan ook ons eindoordeel.

Luc Ghyselen (60)

Massacre Records

Tracklist: 1. Divine Supremacy 2. Revolt 3. Flesh Harvest 4. Room 101