Violent Life Violent Death: The Color Of Bone (ep)

Violent Life Violent Death is een Amerikaanse metallic hardcore band uit Charlotte, North Carolina. Het lijkt me dat de heren een voorliefde hebben voor korte, krachtige albums want met ‘The Color Of Bone’ zijn ze toe aan een vierde ep in evenveel jaren sinds hun oprichting in 2016 terwijl er van een full-album nergens sprake is. Vijf nummers en een slordige zeventien minuten lang neemt Violent Life Violent Death je mee op een verwoestende tocht vol woede en agressie. Veel agressiever dan dit kun je onmogelijk klinken. Vanaf de eerste noot van ‘Grave Walk’ neemt de band je bij de strot om niet meer los te laten. Hoewel de riffs en melodieën méér dan de moeite waard zijn, is het vooral de zeer agressief klinkende zang van Scott Cowan die met de meeste aandacht gaat lopen. Je kan niet anders dan onder de indruk zijn van wat uit mans keelgat komt. Hoewel het doorgaans gaat om een rauwe gruntstem, weet hij ook te begeesteren met soms welhaast gefluister. Met name de schreeuw “I wish you were dead” tijdens ‘Dead With Me’ dat als een herhaald mantra het nummer domineert, bezorgt je koude rillingen. Het – korte – album verwoest eenvoudigweg alles en iedereen dat het op zijn pad tegenkomt. Iedereen die ergens zit met woede of wreedheid die hij kwijt wil op een legale manier moet absoluut eens luisteren naar Violent Life Violent Death en hij zal er gelouterd uitkomen. Als de heren een dergelijke razernij aan de dag kunnen leggen op een full-album, vrezen we dat er menig versterker sneuvelt. ‘The Color Of Bone’ is voor ons een aanrader die helaas veel te snel voorbij is waardoor de repeatknop wel ingedrukt moét worden.

K.H. (84)

Innerstrength Record

Tracklist: 1. Grave Walk 2. Dead With Me 3. Roseblade 4. Linger 5. The Color Of Bone