Anthropic: Architects Of Agression

Anthropic is een vrij jonge Amerikaanse grindcore band uit Buffalo New York. Opgericht in 2016 hebben ze reeds twee ep’s en evenveel split albums op de markt gebracht voor ze nu met ‘Architects Of Agression’ een eerste full-album lossen. De bandnaam verwijst naar het anthropisch principe hetgeen gaat over het nauwe verband tussen het mens-zijn en bepaalde eigenschappen van het heelal. Verder gaan we hier niet op in want dat zou ons veel te ver op een zijspoor brengen. Veel belangrijker is dat de band tracht te klinken zoals andere bands binnen het genre die in de jaren tachtig reeds hun wortels hebben zoals Brutal Truth en Napalm Death. En eerlijk, ze klinken echt zoals in de jaren tachtig, vooral helaas qua productie. Het kan aan ons liggen maar we vinden dit een erbarmelijk geluid. De drums klinken alsof er enkel dozen waspoeder beschikbaar waren, de gitaren klinken iel en verre van scherp, naar bas lopen we nog altijd te zoeken en de zang is weliswaar een diepe grunt maar zelfs voor ons behoorlijk geoefend oor zo goed als onverstaanbaar. Kortom, de zeventien nummers die op nauwelijks vijfentwintig minuten voorbij razen brengen te weinig variatie en gaan vooral teveel verloren in een manke productie. Hier had wellicht veel meer ingezeten want bij momenten ontwaren we zeker enig potentieel. Nu slaagt Anthropic er helaas in om ons op een korte tijdspanne vooral te enerveren met een irritante sound.

K.H. (52)

Jbudz Records / Sevared Records / Haunte Hotel Records

Tracklist: 1. The True Enemy 2. Preparation For The Slaughter 3. Burn It Down 4. Forgotten 5. The Fallacy 6. Shoot To Kill 7. Fear Driven Conformity 8. Evading Reality 9. Projection Of Weakness 10. Suffering 11.Generation Lockdown 12. Path Of Destruction 13. Architects Of Destruction 14. Failure 15. Carnage In The Streets 16. A Lesson In Depravity 17. Requiem