Hellsmoke: 2020

Een nieuw gezelschap doet een gooi naar de absolute top als het aankomt op hard rock / traditional heavy metal. De naam van dat gezelschap? Hellsmoke. Hellsmoke is een Zweeds ensemble dat pas onlangs van start ging naar de ideeën van gitarist Christofer Dahlman, songschrijver Torbjörn Månsson en drummer Roger Landin. Na wat live try-outs werd al vlug beslist om een debuutalum op te nemen. Springen ook op de trein: vocalist Rimbert Vahlström, bassist Jörgen Löfberg en gitarist Michael Åkesson. Hellsmoke is een feit de heren blikken tien knallende nummers in die stuk voor stuk aanstekelijk klinken, stevig rockend uit de speakers knallen en ons herinneren aan de gloriedagen van hard rock / heavy metal. Melodie en kracht worden dus op een schitterende manier samen gebracht, de nummers kennen een begin, een midden en een einde, én worden krachtig, gedreven en energiek gebracht. Meer hebben wij, van MUSIKA, niet nodig om overstag te gaan. Elk nummer nodigt uit tot headbangen, meebrullen en je luchtgitaar bespelen. Wat vraag je dan nog meer? Een gedreven en energieke ritmesectie? Check! Een krachtige rockende stem? Check! Schitterende melodieuze gitaarsolo’s die ook vingervlug mogen zijn? Check! Uitschieters? Helaas, die zijn er niet daar wij elk nummer even krachtdadig, energiek, gedreven, rockend, melodieus en aanstekelijk vinden. Spijtig dat men nog maar tien nummers klaar heeft, want zo’n nummers mogen van ons de hele dag lang de revue passeren. Liefhebbers van het (sub)genre kunnen nu alvast de naam Hellsmoke in hun boekje noteren: wij voorspellen dit gezelschap een grote toekomst.

Luc Ghyselen (95)

Pride & Joy Music PJM 12258

Tracklist: 1. Devil’s Train 2. Black Sun Rising 3. Rest When You’re Dead 4. Nowhereland 5.

Hellcome To The Badland 6. Raise Your Fist 7. Hell Adrenaline 8. Common Man 9. Bad

Motorbreath 10. Nitro Woman