Eight Lives Down: Humans

Eight Lives Down is een internationaal gezelschap, met uitvalsbasis de U.K. De stijl is duidelijk groove metal, maar dan met zeer veel “groove” en razend scherp gebracht. Eerst was er de ‘May Cause Death’ ep uit 2016. Dood ga je er niet van gaan, maar uit de bol des te meer. Nu is er ‘Humans’, het debuut, uitgebracht door Cult Of Parthenope. Opener ‘Opening Shots’ is een uppercut van formaat. Jawadde dadde. Van een binnenkomer gesproken. Dit is binnenkomen en meteen de deur uitbreken. Zangeres Aliki Katriou heeft een keel om u tegen te zeggen, rauw, maar tegelijkertijd door merg en been gaand. Ik hou wel van haar timbre, maar evenzeer van wat de rest van de band uit hun mouw schudt. Ik ga ze vergelijken met Spoil Engine, omwille van de intensiteit van de muziek en het feit dat de stem ergens een beetje lijkt op die van Iris Goessens. In ‘From The Cradle’ duiken er zelfs progressieve invloeden op, wat deze band nog interessanter maakt. Ik ben ervan overtuigd dat Eight Lives Down live een hele ervaring moet zijn. Het enige dat je de band kan aanwrijven is dat ze leentje buur spelen qua sound, maar eerlijk gezegd zal het me worst wezen. De intensiteit van Eight Lives Down is fenomenaal. Dus fans van Spoil Engine, Jinjer, Infected Rain, Agonist enzovoort, rep je om asap een exemplaartje van dit kleinood te veroveren. U zal er geen spijt van krijgen … behalve als u uw binnenkomt met uw voordeur in de hand. Dus snaveltjes toe, handjes thuis en oortjes open en de stereo op het maximum.

Frederik Blieck (86)

Cult Of Parthenope

Tracklist: 1. Opening Shots 2. Misguided 3. Angela 4. From The Cradle 5. Sacrifice 6. Organize Your Mind 7. Colder 8. Why