Crystal Spiders: Molt

De eerste belangrijke stap naar eeuwige roem van Crystal Spiders is gezet. Of het er effectief van komt, zien we de volgende jaren wel. In elk geval is een mooie binnenkomer absoluut noodzakelijk om het te maken. Maar dat is niet genoeg: wat uitstraling, talent en de ‘iets’-factor is onmisbaar om je band op de grote rock ’n roll kaart te zetten. Wat heeft deze band dan al in huis? Ten eerste een label dat kwaliteit uitstraalt en identiteit heeft. Ripple is een huis van vertrouwen qua stoner rock. Bovendien zijn de vinyls telkens in een mooi hoesontwerp gestoken en met de regelmaat van een klok komen ze op de proppen met zeer entertainende bands. Crystal Spiders mag je ook zeer entertainend noemen. De band bestaat uit zangeres Brenna Leath, die we ook kennen van Lightning Born. Brenna heeft een stem die goed aansluit bij de muziek van Crystal Spiders. Blijkbaar speelt Brenna ook basgitaar. Verder heb je nog Tradd Yancey op drums. Gitarist Mike Deloatch heeft inmiddels de band verlaten. Dit drietal nam debuut ‘Molt’ op. En het resultaat mag zeker gehoord worden. Ik begrijp wel dat de paden van stoner rock al lang uitgemolken zijn, maar dat betekent niet dat er geen leuke releases meer zijn in het genre, integendeel. Stoner, met een scheutje doom en occult rock aangelengd kan best de moeite zijn zoals in dit geval. De negen nummers zijn allemaal nieuw met uitzondering van ‘Tigerlilly’ dat reeds op de demo stond. Verder is de afwisseling prima, gaande van slepers tot furieuze headbangers. Niets nieuws onder de zon, maar “onder de zon” kan het best lekker zijn. Op de laatste twee nummers zakt het tempo wat, maar dat heeft soms ook zijn voordelen. Nee, dit album heeft me op geen moment verveelt. Ik kan u alleen maar aanraden ook eens een kijkje te nemen op de band hun bandcamp pagina.

Frederik Blieck (80)

Ripple Music

Tracklist: 1. Trapped 2. Molt 3. Tigerlily 4. Chronic Sick 5. C-U-N Hell 6. Gutter 7. The Call 8. Headhunters 9. Fog