Twin God: Deaths (ep)

‘Deaths’ is de titel van het twee tracks tellende debuut van het Amerikaanse Twin God, een band opgestart door vocalist / gitarist Bryan Elkin. Beide nummers – ‘Animate’ en ‘You And I’ – klokken wel af boven de kaap van zeven minuten zodat je toch een klein kwartiertjes lang kan genieten van de zware mix van sludge en noise rock. De rode draad tussen beide nummers is het feit dat beiden op tekstueel vlak het hebben over de dood. ‘Animate’ vertelt over een vrouw die haar man vermoordt, terwijl men in ‘You And I’ het verlies van een tweelingbroer uittekent. Het tempo ligt meestal nogal laag zodat een sloom, maar best wel stevig klinkend, en zwaar beukend geheel ontstaat. Daar er, naar onze smaak, iets te weinig variatie te horen is, vinden we dit debuut toch niet overtuigend genoeg om volledig overstag te gaan. Misschien iets voor die hard fanaten van het (sub)genre.

Luc Ghyselen (60)

Nefarious Industries

Tracklist: 1. Animate 2. You And I