Shotgun Rodeo: Double Barreled Vengeance

Shotgun Rodeo is een band uit Trondheim, Noorwegen die zich muzikaal laat gelden met een mix van heavy metal en groove metal. Met ‘Double Barreled Vengeance’ is het gezelschap aan zijn derde full-album toe sinds de opstart in 2008. Elf nummers telt het nieuwe werkstuk die krachtig en energiek uit de speakers knallen. Bass en drums staan in voor het strakke en solide fundament, de krachtige riffs bouwen daar mooi op, terwijl de vocalen daar goed bij aansluiten. Die laatsten worden geregeld ondersteund door backing vocals, terwijl melodieuze gitaarsolo’s het geheel afsluiten. Met en paar aanstekelijke, maar toch krachtige rockende tracks probeert het huidige kwartet – Sindre Marstad (bass), Vic Evil (drums), Don Shrediablo (gitaar) en Espen Bjøru (vocals) – onze aandacht vast te houden, iets waar de heren eigenlijk wel in slagen zonder dat ze brokstukken maken of wereldschokkend uit de hoek komen. Je hebt het begrepen: Shotgun Rodeo is een degelijke middenmotor die waarschijnlijk voor een heel energiek feestje kan zorgen terwijl je je pretentieloos uitleeft. Maar echt blijven hangen doet het gezelschap niet zodat we na een paar uurtjes al moeten gaan graven naar wat we precies gehoord hebben. Goed dus, maar zonder meer.

Luc Ghyselen (70)

Independent Release

Tracklist: 1.The Devil On Your Shoulder 2. Morphine Drip 3. The Big Bad Wolf 4. Mushroom Clouds 5. Boys In Blue 6. Echo Chambe 7. Knuckle Sandwich 8. Ruffling Feathers 9. Killing The Scen 10. Surviving The Killshot 11. Torches And Pitchforks